Чому РФ обрала нову тактику обстрілів

9 травня 2024, 08:10
931
Одним із рішень проблеми можуть стати системні та результативні удари по місцях базування носіїв КАБів.
Чому РФ обрала нову тактику обстрілів
КАБ / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, wikipedia.org

Застосування КАБів за перший тиждень травня...

За перший тиждень травня авіація РОВ застосувала близько 900 КАБів з піковим добовим показником з 3 на 4 травня - 134 КАБи.

Загалом середній показник застосування КАБ зберігається на рівні 120 на добу.

відео дня

Найінтенсивнішою локацією застосування КАБ залишається Донецька область, особливо райони сіл і н.п. Новоолександрівка, Калинове і Тарасівка. За добу тут фіксується останніми днями до півсотні застосувань КАБ.

Так само, регулярні удари наносяться по Харківській області, хоча і з меншою інтенсивністю, ніж у Донецькій. Здебільшого об'єктами ударів є сам Харків, Піщане, Верхня Писарівка, Стара Салтівка тощо.

Резюмуючи, нічого нового не скажу. Усе зводиться до питання насичення лінії зіткнень засобами ППО, здатних перехоплювати носії КАБів, насамперед - Су-34.

Станом на початок травня кардинальних змін у цій проблематиці не фіксується.

Ще одним із рішень проблеми можуть стати системні та результативні удари по місцях базування носіїв КАБів - Су-34, або складах із самими авіаційними бомбами і навіть УМПК. Але системності такої діяльності так само поки що не фіксується. Сподіваюся, що з урахуванням гостроти питання, ключовим у цій констатації є саме слово "поки що".

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти