Чому РФ випустила по Києву 10 ракет "Кинджал", а не 12

2 січня 2024, 16:10
На сьогоднішній день ВПК Росії може тільки обслуговувати і ремонтувати Міг-31.
Кинджал, міг-31к
Кинджал / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео, Міноборони РФ

Щодо Х-47м2 "Кинджал"...

Точніше, не зовсім про них, але все ж, щодо. Сьогодні по Києву випустили 10 ракет даного типу і всі 10 були збиті. І так, це найбільше одноразове застосування даних ракет.

Але, чому 10, а не 12?

відео дня

Дане питання у мене виникло у зв'язку з тим, що носіїв Х-47м2 "Кинджал", перехоплювачів МІГ-31К, всього ескадрилья - 12 перехоплювачів. Так, якщо запускаєте 10, чому ж не 12 вже?

Справа в тому, що в грудні 2022 року в Білорусі було зафіксовано загоряння двигуна одного з російських МІГ-31К. а на початку 2023 року інший МІГ-31К був евакуйований з РБ для ремонту.

Фактично, один з МІГ-31К так і не вийшов з ремонту, а у другого Регулярний помпаж двигуна, що робить виконання бойових завдань ризикованим заняттям. І сьогоднішній пуск 10 ракет, замість 12, лише підтверджує цю інформацію.

Нагадаю, що перехоплювачі Міг-31 вироблялися з 1975 по 1994 роки, тобто, найновішому з них 29 років. Після припинення виробництва винищувачів поступово було згорнуто і серійне виробництво двигунів Д-30ф6. На сьогоднішній день ВПК Росії може тільки обслуговувати і ремонтувати Міг-31 і його вузли, а кількість запчастин і вузлів на зберіганні болісно зменшується, з урахуванням активності польотів даних літаків.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти