Чому Росія припинила масово обстрілювати Україну "Шахедами"

23 квітня 2024, 08:10
3225
Скорочення застосування дронів-камікадзе за цей тиждень становило 2,5 раза. Із чим воно пов'язане?
вибух, шахед
Шахед / Колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua, ДСНС

Щодо нальотів дронів-камікадзе Shahed-136 за 2/3 квітня і не тільки...

За три тижні квітня РОВ застосували 265 дронів-камікадзе, з яких було збито 239. При цьому нальоти протягом третього тижня квітня різко скоротилися і склали 41 дрон-камікадзе, з яких було збито 41. Тобто - 100%.

Скорочення застосування дронів-камікадзе за цей тиждень склало 2,5 раза. З чим воно пов'язане? Судячи з усього, з тим, що основна частина Shahed-136 була застосована під час ударів Ірану по Ізраїлю, і Росія в другій половині квітня стала недоотримувати ці засоби ураження. Це вкотре вказує на той факт, що в Росії немає виробництва готової продукції, яка б забезпечувала повністю потребу РОВ щодо ударів по Україні і зберігається гостра залежність від Ірану.

відео дня

Застосування fpv-дронів загалом так само залишається в межах добового запусків 150-200 од. З початку квітня середній показник застосування цих засобів кілька разів виходив за межі 200 на добу, а в один із днів перевищив 300 од, але загалом це поодинокі випадки, які поки що не дають змоги говорити про стабільну тенденцію зростання.

Проте, навіть за такого насичення ЛБС ворожими fpv-дронами проблематика розміщення засобів РЕБ усіх типів зберігає свою гостру актуальність.

Застосування баражувальних боєприпасів "Ланцет" зберігається в межах незмінного середнього показника 10 на добу. Явних ознак нарощування застосування "Ланцетів" завдяки розширенню виробництва - не фіксується.

На завершення варто звернути увагу на різке зростання застосування РОВ розвідувальних БПЛА "Zala", "Орлан-10", "Supercam" тощо. Особливо ці БПЛА фіксуються поблизу тилової частини України напередодні ударів балістичними ракетами та іншою компонентою. Тенденція негативна, але, зокрема, демонструє відсутність можливості РОВ отримувати всеосяжну розвідінформацію для коригування ударів іншими засобами.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти