Чому росіяни все частіше обстрілюють самі себе

3 травня 2023, 06:10оновлено 10 травня 2023, 21:54
На сьогоднішні день жодна російська ракета не може називатися високоточною.
Олександр Коваленко
Олександр Коваленко розповів, чому росіяни все частіше обстрілюють самі себе / Facebook Олександр Коваленко, УНІАН

Про точність Х-22 уже всі чули і про те, що в Україні ці ракети встановили антирекорд відхилення від цілі до 2-х км. До того ж, відмови двигунів у них регулярні.

А що ж Х-101/55-555, КРМБ "Калібр" та інші?

Війна в Україні показала, що точність навіть умовно високоточних ракет рф неабияк кульгає. При заявленому відхиленні від мети 5-15 метрів, воно може становити до 100 метрів і більше. Причому, після введення санкцій і використання у виробництві ракет контрабандної електроніки ці показники зросли.

відео дня

На сьогодні день жодна російська ракета не може називатися високоточною. При цьому, в Росії повністю скасовано технічний контроль продукції. Ракету після виробництва не піддають повній перевірці всіх вузлів і систем, а відразу ж відправляють в місця розміщення БК.

Наприклад, у лютому 2023 року АТ "Дослідне конструкторське бюро "Новатор" мало можливість протягом лютого видавати до 1 КРМБ "Калібр" на добу, в різному ступені готовності. Наприклад, практично готовий продукт, але чекав доукомплектації.

АТ "Корпорація Тактичне ракетне озброєння" (Корольов, Московська обл.) в лютому змогло закрити план на виготовлення 20 ракет Х-38М і Х-31ПМ. При цьому, продукція відразу ж була передана підрозділам вкс рф для застосування, без проходження технічного контролю.

Російські ракети і раніше неодноразово демонстрували свою дефективність. Наприклад, в ніч на 7 липня жителі Бєлгорода зняли, як ракета ОТРК "Іскандер", випущена російськими окупаційними військами в напрямку Харкова, пролітала над містом, детонувала в повітрі і звалилася за містом.

Це був не єдиний такий випадок, а регулярні. Російські ракети, що запускаються в бік України, часто падали на російській же території і нерідко, на російські ж міста і села. Причому це стосується абсолютно всіх типів ракет, а не якоїсь певної продукції.

Кількість же зафіксованих інцидентів з падінням російських ракет на території Росії зросла з кінця 2022-го. Тобто, той самий період, коли ракетної продукції, виробленої росіянами в 2022-му,, ставало все більше, а в 2023-му вона практично вся така.

Це все лише підтверджує низьку якість, як технічного, так технологічного виконання продукції, що тягне за собою не тільки невідповідність заявленим характеристикам, але і критичну ненадійність вузлів і агрегатів. Наслідки? Росіяни все частіше обстрілюють самі себе.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти