Чому російська армія деградує

8 березня 2023, 19:20
Зараз російська армія відчуває критичні проблеми з організацією бою в ланці батальйон, рота, взвод.
Російські військові, Олександр Коваленко
Олександр Коваленко пояснив, чому російська армія деградує / Telegram, скрін

У вересні 2022 року в Росії було розгорнуто часткову мобілізацію, в результаті чого в армію окупантів було призвано сотні тисяч абсолютно не боєздатної людської маси, на підготовку якої часом навіть не виділялося і 2-х тижнів.

Командування РОВ (російських окупаційних військ) ставило за мету вирішити проблему з нестачею особового складу через істотні втрати і заткнути якомога швидше основні діри на фронті, домігшись тактичних успіхів. Але на ділі все вийшло не так, як планувалося на Фрунзенській набережній.

Результатом часткової мобілізації стала поява у РОВ великої кількості непрофесійного і неякісного ресурсу, який сам по собі не вирішив проблеми на фронті, а тільки їх посилив і став каталізатором деградаційних процесів в армії.

відео дня

Зараз російська армія відчуває критичні проблеми з організацією бою в ланці батальйон, рота, взвод. Це пов'язано з тим, що 80% командирів ланки батальйон/взвод не володіють, увага, навіть теоретичними знаннями, не кажучи про реальний досвід з організації наступу.

При організації наступальних або штурмових дій не проводиться практична підготовка, а також не враховуються базові речі, такі як фронт і глибина бойового завдання, тривалість наступу, морально-психологічний стан л/с.

Знову ж таки, все це обумовлено відсутністю професійного офіцерського складу в підрозділах РОВ, від нижньої до середньої ланки.

Як результат, в більшості випадків, управління командирами в ході бою не здійснюється, або знаходиться на низькому якісному рівні.

Унаслідок цього, підрозділи РОВ часто діють гранично шаблонно, здійснюючи одноманітні тактичні дії, без маневрів підрозділами і вогнем, не маючи чіткої послідовності дій елементів бойового порядку, їх зміни при виконанні бойового завдання.

По суті, в більшості наступів РОВ відсутня взаємодія між наступальними підрозділами. Взаємодія відсутня і на рівні між підрозділами вогневої підтримки, в яких так само відсутня навіть базова організація.

Зокрема, підрозділи вогневої підтримки не завжди, а часто дуже рідко, взаємодіють з органами військової та спеціальної розвідки, інженерними підрозділами, підрозділами РЕБ, БПЛА і т.д. Це призводить до зниження ефективності вогневого ураження.

Так само, відсутність професійних кадрів в рядах артилерійських підрозділів призводить і до того, що зростає кількість втрат пострілів, яка не відповідає встановленим нормам, правилам стрільби та управління вогнем. В умовах дефіциту снарядів - це критичне явище.

Так само, низький рівень досвіду призводить до застосування артилерійськими підрозділами засобів вогневого ураження, які не підходять для нанесення істотної шкоди об'єкту, в який ціляться. Це своєю чергою так само веде до безглуздих втрат БК, а так само виявлення позиції і навіть її втрати.

Фактично, російська армія зараз насичена настільки непрофесійною компонентою, що найближчими кількома роками якось відновити офіцерський і якісний ресурс у військах, які хоча б володіють базовими знаннями, не вдасться. З урахуванням тенденцій, ситуація погіршуватиметься.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти