Чому Росію спіткав генералопад у війні з Україною

25 квітня 2022, 06:29
Таких масштабних втрат вищого офіцерського складу відносно розміру армії, як у війні з Україною, Росія зазнала чи не вперше в історії.
До війни в Україні РФ дуже довго готувалася, але генералів втрачає стрімко
Росія, воюючи проти України, зазнає безпрецедентно великих втрат серед вищого військового командування / Фото Reuters

Дивлюся на цей генералопад у російській армії і думаю. Такі втрати вищого командування Росія зазнала чи не вперше з часів Другої світової війни.

А якщо говорити про втрати генералів та іншого вищого офіцерського складу відносно розміру армії, то таких втрат Росія зазнала чи не вперше в історії.

Адже якщо взяти ту ж саму Другу світову війну, то розмір радянської армії на західному кордоні складав майже 3 млн осіб. За перші шість місяців війни армія СРСР втратила 74 генерали. Це по 12 в місяць. Або 24 за два місяці. А по відношенню до розміру війська це одна втрата на 125 тисяч військових.

відео дня

читайте такожОбстріл Одеси – або ракети у Росії не високоточні, або вона свідомо цілиться у немовлят

А у війні з Україною Росія втратила десять генералів. Якщо врахувати розмір війська, задіяного для війни з Україною, то це одна втрата на 20 тисяч військових.

Тобто це говорить про те, що ризик померти для російського генерала у війні з Україною в шість раз вищий, ніж був під час Другої світової війни!

Саме цікаве тут, що великі втрати в армії СРСР у перші дні війни, і в тому числі генералів, пояснювали несподіваною атакою німців, до якої СРСР був неготовий.

читайте такожПослання до любителів букви Z, або Чому кров і ганьба – майже неминуча перспектива для Росії

Зараз же усе навпаки. До цієї війни Росія дуже довго готувалася. Втім, навіть це не допомогло.

Взагалі такі втрати вищого офіцерського складу дуже показові. Адже часи коли командувач ішов в атаку разом зі своїми вояками залишились у далекому минулому. Зараз генерали не приймають безпосередньої участі у військових діях. І така загибель свідчить про дуже великі проблеми в командуванні арміями.

Павло Вернівський, радник Голови ФПУ з економічних питань

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти