Чому на Росію чекає розпад і бійня, як у 1917-ому

16 березня 2022, 08:37оновлено 30 березня 2022, 16:54
Росія розпадеться на різні національні утворення. Китай, Японія, Україна, США, Норвегія, Фінляндія, Грузія, Молдова – всі повернуть вкрадені території.
Сколихнеться така бійня, якої Росія не бачила від 1917 року
Україна – це голка для Кощея Безсмертного. І схоже, що ми цю голку вже зламали / Reuters

Минув 20-ий день війни за незалежність України.

Раз на 100 років у Росії відбуваються політичні катаклізми і революції. Як правило, революції і розпад Росії стаються через воєнні поразки та глибокі суспільно-політичні розломи. Поразка Російської імперії у Першій світовій війні стала причиною революції 1917 року; а глибокі суспільно-політичні протиріччя призвели до громадянської війни і приходу до влади комуністів; ще раніше – поразка Росії у Кримській війні та поразка у Японській війні – надломили та зганьбили Російську монархію. Поразка у Афганістані розвалила Совок, зрештою. І чеченські війни були де факто програні Москвою, якби Росія просто за гроші не купила лояльність місцевих князьків.

Вважайте, що наразі в Росії створені всі передумови для революції і її розпаду. Особливо, коли Захід розвалив російську економіку і відключив її від міжнародних ринків. Спротив України – це вже воєнна катастрофа Росії і фактично її поразка у цій війні. Понад 50 тисяч вбитих і поранених "російських іванів", а також колапс економіки, це велика ціна для Москви. Чим би не закінчилася ця війна, Росія вже є стороною, яка цю бійню програла із великою ганьбою.

відео дня

читайте такожЯк закінчиться історія лютої химери – Росії

Розпад економіки Російського Рейху вже розпочався. В Росії вже скоро буде дефолт, і це кінець бізнесу та інвестицій на найближчі 20-30 років; кілька мільйонів людей безробітних; дикий ріст цін на товари та послуги; дефіцит; рубль знецінений; інвестицій немає; цілі сектори економіки будуть зруйновані і зупинені.

Росія не зможе платити своєму бюрократичному апарату, а також купувати лояльність силовиків, регіональних еліт та федеральних олігархів. Немає грошей – немає любові до Росії та Путіна. А якщо немає грошей, то і не буде субсидій, субвенцій та дотацій суб'єктам федерації. А це автоматично запускає сценарії сепаратизму, особливо на Кавказі.

В Росії зараз спостерігається надзвичайно глибокий розлом поколінь. Молоді хочуть жити в західному світі, їсти Макдональдс, сидіти в Інстаграм, їздити за кордон, купувати айфони та інші блага західної цивілізації. Так, ці люди бояться, що їх будуть лупцювати, але вони рано чи пізно вийдуть на протест, або втечуть із Гулагу РФ.

читайте такожКоли закінчиться війна і що зупинить Путіна – полковник запасу Жданов

Інша частина прихильників Російського Рейху – це зомбаки, які дивляться телевізор, старі совки, які мріють про відновлення СРСР та махрові імперіалісти. І от між цими групами буде відбуватися ціннісний конфлікт, а можливо, із залученням зброї. Додайте ще федеральних сепаратистів, яких будуть підживляти західні спецслужби та арабські товариші. Сколихнеться така бійня, якої Росія не бачила від 1917 року.

Тотальна західна блокада запустить невідворотні процеси у економіці Росії. Повірте, після ситих 20 років на нафтових і газових доларах, до поганого життя ой як складно звикати. Росіяни стануть бомжами та помийниками. Тому дуже плавно російська інтервенція в Україні втратить свою актуальність для російського пересічного фашиста, у якого не буде що жерти в холодильнику; а водочка стане теж розкішшю. Бариги, кримінал, банди, дефіцит, кілери, сутенери, наркомани – ось це майбутній соціальний зріз Росії, яка стане Євразійським Сомалі.

читайте такожПутіна жорстко обдурили: чому шанси на палацовий переворот у Росії різко зростають

Росія розпадеться на різні національні утворення. Китай, Японія, Україна, США, Норвегія, Фінляндія, Грузія, Молдова – всі повернуть вкрадені території від Кремля. Кавказ, скоріше за все, створить Кавказький Емірат. Міжнародні гравці проведуть демілітаризацію Росії, і вивезуть атомну зброю, від гріха подалі.

Звісно, Росія або добровільно трансформується через вибори, після вбивства Путіна. Або ж на неї чекає кривава революція, в яку будуть змушені втрутитися західні держави та Китай.

Я ще раз кажу, що Україна – це голка для Кощея Безсмертного. І схоже, що ми цю голку вже зламали. Залишилося нам вистояти і відбити останні атаки росіян, і спостерігати, як падає колос на глиняних ногах.

Анатолій Октисюк, політичний експерт аналітичного центру DemocracyHouse

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти