Чому російські ліберали такі нудотні

29 серпня 2022, 08:39
Російський ліберал не робить - він оцінює. І оцінює з позиції людини, яка ніколи і ні через що не пройшла
Росія, росіяни, війна в Україні, війна
Російські ліберали нічого не роблять, вони критично оцінюють / Reuters

Російський ліберал - породження радянського інтелігента. Їх можна зустріти і у нас. Радянський інтелігент - це таке інтелектуальне, ерудоване ніщо. У нього солідний багаж знань, але нуль енергії, сміливості або пасіонарності. Він не робить, він критично оцінює. Тобто ниє на кухні (в ЖЖ, в ФБ) про те, як в країні все неправильно, нечутко, нетонко, неестетично і неінтелектуально, не докладаючи зусиль до зміни цього - він завжди вище "всього цього бруду", і не готовий на менше, ніж роль просвітителя.

Російський ліберал - це наступне покоління. Він уже не в картатій сорочці Шурика з Операції И, а в хорошому костюмі, рідше цитує Ільфа і Петрова і частіше щось з постструктуралістів і навіть навчився вимовити слово "бл*дь", не викликаючи при цьому жалості.

відео дня

Але сутнісно все те ж: він не робить, він оцінює, і оцінює з позиції людини, яка ніколи і ні через що не пройшла, і чиї найвищі вимоги на нього самого ніколи не налізуть просто тому, що для того, щоб їх на себе приміряти, потрібен якийсь досвід реальних прикордонних ситуацій.

На виході виходить чиста достоєвщина, яка плавно переходить в сорокінщину - коли щось тонкошиє з вікна спостерігає за різаниною і глибокодумно вимовляє "у будь - якій ситуації головне - залишатися людиною!". Викликаючи у сил зла і сил добра абсолютно однакове бажання витерти об нього х*й.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти