Чому росіяни не бунтують?

11 грудня 2022, 19:20
Російська влада загнала свій народ у віртуальну пастку. І пастка ця полягає в двох базових страхах.
Чому росіяни не бунтують?
Росіяни живуть в ілюзіі про наявність "плану Б" / Фото pixabay.com

Звичайно, є велика спокуса пояснити це тим, що вони ідіоти. Але перш ніж давати такі дефініції ми маємо зрозуміти один з ключових аспектів їхнього мислення. А мислення у них виключно архаїчне (міфологічне), де один із ключових моментів є очікування чуда і страх за виживання. Простіше кажучи, в формулі "якщо можна щось зробити (ризикнути) і отримати прибуток або нічого не робити і все залишиться так як є, архаїчне мислення підказує не ризикувати.

В первісних суспільствах це пов‘язано зі страхом голоду і смерті від насильства. В росіян страх дещо інший. Він, як би це парадоксально не звучало - віртуальний. Реальні загрози поки що (наголошую, поки що) лякають їх менше віртуальних.

відео дня

Російська влада загнала свій народ у віртуальну пастку. І пастка ця полягає в двох базових страхах. На вищому рівні росіянин страшенно боїться розвалу Росії (це домінантний, хоч і абсолютно вигаданий, страх втрати вєлічія). На нижчому рівні він боїться влади, але не може проти неї протестувати, бо протест, в голові росіянина, дорівнює розвалу країни (чергова, принесена заходом кольорова революція). Власне, домінування страху розвалу країни через протест проти влади, яка веду країну в безодню, і робить росіянина бараном, який іде на заклання.

Чи є просвіток вкінці цього тунелю? Звичайно є. Він знаходиться, знову-таки, в архаїчній системі мислення. І він називається холодильник. Простіше кажучи, санкції. Плюс, звичайно, поразки на фронті. Одне без другого не працює виключно по одній причині: причиною для гордості у росіянина є тільки армія. Наголошую: тільки армія. Якщо в тебе пропадає першопричина для гордості - ти втрачаєш один із сенсів свого існування. А в купі з відсутністю картини майбутнього (зараз росіянин не має картини майбутнього взагалі) і пустим холодильником, ти отримуєш повний депресивний набір, який виллється в агресію проти влади.

Тут ми маємо зрозуміти одну важливу річ: зараз, у своєму внутрішньому монолозі, росіянин весь час апелює до Заходу і вечь час пробує йому щось довести (класична травма тяжкого дитинства). І єдине, що він може зробити - це говорити про "кузькіну мать". Але з певного моменту навіть самий рептилоідний росіянин розуміє, що словами про "кузькіну мать" війни не виграються.

Поки вони живуть в ілюзіі про наявність "плану Б", тому вони і з’їли і мобілізацію, і Херсон. Але ілюзія триватиме не більше 3-4 місяців. Далі вони почнуть розуміти: ніякого "плана Б" нема. Є тільки дорога на заклання.

Звичайно, життя буде вносити свої корективи. І головна загроза: Путін з певного моменту живе за формулою: "не треба здаватися, час працює на нього". Так він переламав ситуацію в Венесуелі і в Сирії. І він вважає, що так він зможе зробити і в Україні. Зупинити цю історію, як би це дивно не звучало, крім армії може тільки внутрішньоросійська соціологія. На жаль, на Заході, мало хто це розуміє.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти