Чому сьогоднішня ракетна атака - не помста, а холодний розрахунок

26 серпня 2024, 13:47
973
Сьогоднішній ракетний удар по Україні мене, так би мовити, насторожив. Він був очікуваним, але він не вкладається у типовий для недоімперії варіант "удару помсти".
Ракетная атака, ГСЧС
Росіяни вдарили по енергетичним об'єктам / Колаж: Главред, фото: ДСНС, командування ПС ЗСУ

Тому що відбувся не у неділю, коли в нас свято, а саме у понеділок, робочий день, зранку, коли найбільше навантаження на нашу енергетику. І переважна більшість ударів була саме по енергетичних структурах, а не "урядових будинках та центрах прийняття рішень", як лякали російські пропагандисти.

Вбачаю в цьому вплив нового російського міністра оборони А. Белоусова. Він — економіст, тобто, послідовний і дієвий прагматик. А ще він кінчений фанатик, адепт кремлівського православ’я. Для нього не існує гуманізму, милосердя і чогось подібного, бо він щиро вважає цю війну своїм "священним хрестовим походом".

відео дня

Тому під його керівництвом армія агресора буде намагатися за будь яку ціну зруйнувати нашу енергетику, спровокувати гуманітарну катастрофу і поставити Україну на коліна. Наскільки це вдасться, залежить від кількості сучасних західних систем ППО-ПРО, які надають партнери, та наявності ракет до них.

А ще від того, чи зможемо ми контратакувати ворожі аеродроми не десятками, а сотнями своїх далекобійних дронів — тільки кількість допоможе нанести дійсно відчутний удар по повітряно-космічних силах агресора та його ракетних комплексах наземного базування.

Терористичний удар ще може мати продовження у вигляді масованої атаки дронами, так що ігнорувати сигнали попередження не слід.

Хто такий Олександр Кочетков

Олександр Кочетков – аналітик, політтехнолог, іміджмейкер. У минулому інженер-конструктор КБ "Південне" і заступник керівника пресслужби президента України.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти