Чому Штатам вигідна затяжна війна в Україні

8 квітня 2022, 11:08
На війну можна списати багато проблем, зокрема інфляцію, яка дуже сильно підірвала позиції Байдена і демократів.
Танк, США
США потрібна тривала війна в Україні / Reuters

Чому США вигідна затяжна війна Росії проти України:

  • Ослаблення в результаті санкцій розвитку Росії в технологічній сфері, особливо у ВПК;
  • Усунення головного конкурента на ринку енергоресурсів в ЄС і заміщення РФ в якості головного постачальника газу;
  • Отримання колосальних прибутків для американського ВПК. Вся допомога, яка виділяється Україні, йде на підтримку американських виробників озброєнь. Ми також далеко не все озброєння отримуємо безкоштовно, а купуємо. Причому найдорожче і потрібне нам озброєння;
  • Збільшення ринку збуту для озброєнь в глобальному масштабі і зменшення частки на ринку РФ. В результаті вже введених санкцій виробляти високоточне озброєння РФ не зможе. Воно значно дешевше американських аналогів і багато країн робили свій вибір в її бік саме через ціни;
  • Напевно відбудеться і різке зростання закупівель з боку найбільш багатих країн Заходу, зокрема ЄС, які тепер вже "відкрили очі" на Росію і будуть збільшувати закупівлі озброєнь.

Безпека стає пріоритетнішою за економіку.

На війну можна списати багато проблем, зокрема інфляцію, яка дуже сильно підірвала позиції Байдена і демократів в 2021 році, обрушивши його рейтинги до історичного мінімуму.

відео дня

Попереду-зростання цін на продовольство. Напередодні виборів до Конгресу в листопаді це дуже хороша відмовка про провали економічної політики Адміністрації Байдена.

Міністерство оборони США вже заявило, що російсько-українська війна, швидше за все, матиме затяжний характер. В результаті у виграші виявляються не тільки ВПК, які є традиційними спонсорами республіканців, а й фінансовий сектор, який заробляє маржу на ф'ючерсних поставках енергоресурсів.

Не кажучи вже про енергетичний сектор США і ТНК [транснаціональних корпорацій]. Ще одні спонсори республіканців, до речі.

читайте такожЧому час працює проти ПутінаТак що тривала війна в Україні вигідна всім головним гравцям в США. Ну і вишенька на торті - небувала інфляція знецінює державний борг США, який досяг вже небачених масштабів.

А найдивніше, що під час криз гроші завжди йдуть в найстабільнішу економіку. Так було і в 2008-09 рр., коли сталася світова економічна криза.

А почався він саме в США у 2007-му з іпотечної кризи, що швидко поширилася на фінансовий сектор.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти