Чому смерть Путіна поки не вигідна Україні

16 травня 2022, 15:27
Якщо Путін зараз помре, то Росія може запросто вислизнути з-під санкцій. І тут же полізе миритися з Європою, Штатами, щоб уникнути проблем.
Володимир Путін
Росія буде розплачуватися за свої гріхи, тільки поки живий Володимир Путін / Фото УНІАН

Мабуть, ви теж чули: Путін хворий. Мабуть, ловили себе на щирому: нехай, і скоріше.

Але я скажу-навпаки, йому потрібно побажати здоров'я. Ще на якийсь час.

Чому:

відео дня

Перше. Якщо Путін зараз помре, то Росія може запросто вислизнути з-під санкцій. Зіграти в ту ж гру, в яку зіграв Хрущов. Мовляв, ми всі були підневільні, а насправді ми Інші. І тут же полізуть миритися з Україною, Європою, Штатами. Розгул демократії, то та се.

А по факту - прощавайте, санкції. Прощавай, відповідальність. Прощавайте, проблеми.

Не треба нам такого сценарію. Росія має перебувати під санкціями якомога довше. А це можливо тільки за умови, що Путін, Лавров і всі інші залишаться при владі. Саме завдяки цим мерзотникам світ посилює санкції проти Росії. Чекаємо не дочекаємося ембарго на російські нафту і газ.

Друге. Нагадаю, що більше половини росіян підтримують напад на Україну. Тому вважаю, що жити під Путіним - для них найбільш адекватна нагорода. У вигнанні, під санкціями, та ще й з автозаками і цензурою. Нехай пожинають результати своїх дій.

Ватники і путіністи, після поразки Росії у війні - ласкаво просимо до затишного російського пекла. Бажано на багато років. Для чого і побажаємо Путіну здоров'я.

Третина. Російські еліти теж поки не винесли свій урок. У 1930-х еліти Німеччини підтримували Гітлера, тому що їм було вигідно. Хоча, звичайно ж, вони розуміли, хто це і що. Але особисто їм було непогано. Приблизно те ж саме з Путіним і російськими олігархами.

Тепер російським елітам стало погано. Але якщо їм полегшає швидко - висновки не будуть зроблені. Вони знову погодяться на царя, і знову домовляться, і знову змовчать. Потрібно вигнання, арешт активів і жорстокий терор з боку Путіна, щоб вони усвідомили: змінюваність влади - це основа особистої безпеки. Міняти диктатуру на гроші - поганий вибір.

читайте такожНаслідки війни для Росії: як оточення кремлівського фюрера зжере його і себеВзагалі, Росія занадто велика, щоб бути мирною. Вона постійно відчуває страхи за свою безпеку. Параноїдальність Путіна - це дзеркало росіян як колективу. Занадто велика імперія, тому вона буде знову і знову збирати зброю, щоб нападати на сусідів. Звучить як маячня, але для Російської імперії - це захист.

Це несвідомі речі. Ведмідь не усвідомлює, що він параноїк. Російська культура дійсно велика, але вона виявилася абсолютно безпорадна, коли справа дійшла до народних мас. Які далекі ви від народу! - Це про російську культуру. Вона не впоралася з темним підсвідомістю російського мужика і особливо російської баби (так-так, саме тут корінь всіх проблем). Культура - не більше, ніж позолота на шматку вугілля.

Росія не змогла і вже не зможе пройти шляхом культури та еволюції. Вона весь час скочується в тиранію, тому що занадто велика, занадто несвідома. Як травоїдний динозавр був занадто великим, тому лише через кілька хвилин помічав, що йому їдять хвоста.

Ми могли б сподіватися, що Росія зможе усвідомити свої страхи і позбутися від них. Але риса з два. Для початку потрібно цього хотіти. А російський народ хоче іншого - крові і влади. Йому приємно думати, що він (голодупий і дрімучий) несе нетлінні цінності російського світу стражденним і загрузлим в гріхах. (у дужках: ніхто вас про це не просив, і в світі є чистіші цінності, ніж російський світ).

читайте такожВійна в Україні поступово перетворюється на катастрофу для РосіїЗначить, потрібно Росію розвалювати на кілька частин. Ці частини, можливо, отримають шанс жити нормально. Не одразу, але колись.

Знаю головний аргумент проти розвалу Єдиної Росії: ядерна зброя. Ніхто не хоче замість ведмедя з ракетою отримати зграю мавп з гранатами.

Але я скажу на це так. А зараз ви відчуваєте себе в безпеці? Прямо зараз, коли Путін загрожує світу ядерним ударом - ви впевнені, що він не жахне по Берліну або Парижу ракетою? Сильно ви контролюєте ведмедя?

Значить, панове буржуї, не бійтеся. Російську імперію потрібно зруйнувати, інакше вона життя не дасть всій планеті.

Щоб Росія розпалася, їй потрібно внутрішньо дозріти. Як скороварка, вона має закипіти під тиском санкцій і поразки у війні. Тоді тиск зсередини здатий зірвати кришку. Та так, щоб вже не склеїти.

Наявність Путіна для такого сценарію - не обов'язкова. Але вкрай бажана. Нехай російський народ має царя, який його має. Навіть добре, що він такий. Швидше буде потрібний результат.

Як бачите, в побажанні здоров'я Путіну немає християнських мотивів. За християнськими нехай тупає до Гундяєва.

Якщо підійти з позицій християнства, то Володя Путін зробив велику дурість. На старості років вирішив собі гріхів назбирати, щоб в пеклі було не нудно. Дурість, та й годі. Але нам його - не шкода.

Так що нехай поживе ще - і попрацює на весь світ. Як він допоміг Україні чітко обрати свій шлях, окремо від Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти