Чому США дадуть Україні ще тисячі Джавелінів, але не 25 старих МіГ-29

10 березня 2022, 13:15оновлено 30 березня 2022, 16:51
Найпотужніша ядерна держава світу сере цеглинами від Путіна, поки тероборона Охтирки, Сум і Харкова ганяє другу могутню армію по лісах і степах України.
Штати використовують Україну як живця в боротьбі з Росією
Український бліцкриг і швидка поразка Росії у війні з Україною не входить у плани США / Reuters

Позиція США щодо України і війни дуже проста: ми бачимо, що навіть якщо вам дати стару важку радянську зброю, то ви завдасте поразки Росії. А це не входить у наші плани. Нам потрібно, щоб ви вимотували Росію довго. Нам потрібно, щоб Росія заковтнула вас якомога глибше, і тоді вона гарантовано здохне від виснаження. Ви – живець для нас. Тому ми вам дамо ще тисячі Джавелінів, але не 25 старих МіГ-29. Нам потрібен довгий серіал, а не український бліцкриг.

Ось така реальна позиція США щодо України.

Простіше кажучи, американці хочуть, щоб росіяни зайшли якомога глибше в Україну, розхерячили тут все, що можна, щоб можна було якомога сильніше росіян обжати санкціями.

відео дня

читайте такожЯкі Перемоги Путін може здобути у війні проти України

Ну, а нам при цьому будуть слати ніжні привіти селебрітіс, які зворушливо розповідатимуть, як підтримують Україну в її боротьбі з агресором.

А ще для всіх ця ситуація виглядає так, що найпотужніша ядерна держава світу сере цеглинами від Путіна і його погроз, поки тероборона Охтирки, Сум і Харкова ганяє другу могутню армію по лісах і степах України.

Ось так виглядає позиція США насправді. Давайте це говорити відкрито вголос. І звертатися безпосередньо до американського народу, а не переляканої і цинічної вашингтонської технократії.

читайте такожПідсумки двох тижнів війни в Україні: чому у росіян скисають морди

"В даний час ВПС України мають кілька ескадрилій повністю боєздатних літаків. За нашими оцінками, додавання літаків навряд чи суттєво змінить ефективність ВПС України в порівнянні з можливостями Росії. Тому ми вважаємо, що вигода від передачі цих МіГ-29 невелика", – зазначив спікер Пентагону.

П...дараси, коротше кажучи.

Юрій Романенко, керівник політичних програм Українського інституту майбутнього

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти