Чому Трамп не сидить у в'язниці

9 квітня 2023, 06:22
Статті, пред'явлені Трампу, з точки зору американського законодавства, хоч і тягнуть на тяжкі злочини, це статті, які не передбачають тривалих термінів.
Чому Трамп не сидить у в'язниці
Трампа не могли посадити до в'язниці / коллаж фото УНИАН и скриншот из видео

Потрібно розуміти, що Сполучені Штати – це не Україна і не Росія. Якщо справа і має політичний підтекст, то тому, що звинувачення були висунуті проти колишнього президента США вперше в історії. Причому висунуті ці звинувачення в місті, де влада і симпатії американців тривалий час схиляються на бік демократів. Але США якраз відрізняються верховенством права як наріжним каменем існування американської держави. Тому всі процедури будуть дотримані.

Трампа не могли заарештувати, затримати і посадити до в'язниці, тому що для цього немає підстав. Це був перший крок – людину доставили до суду, висунули їй звинувачення. Прокурори визнали, що Трамп не буде ухилятися від правосуддя і слідства, тому і не застосували до нього запобіжний захід у вигляді арешту з утриманням під вартою. Зрозуміло, що з огляду на тонкість, а також напруженість в американському суспільстві ніхто не збирається нічого загострювати, щоб не погіршити ситуацію до протестів. Всі прекрасно пам'ятають 6 січня 2021 року і так звану спробу заколоту в Штатах (до слова, з цього приводу Трампу теж частково висувають звинувачення). Тому для того, щоб уникнути розколу в суспільстві, протестів і можливих жертв, все повинно бути ідеально з юридичної точки зору. Щоб навіть у найзатятіших прихильників Трампа не було сумнівів у судовому вердикті.

відео дня

Тому і сама сторона обвинувачення, прокуратура, прекрасно розуміє, що на кону стоїть і її честь. Особливо в контексті звинувачень на її адресу з боку Трампа, які будуть тільки наростати. Відповідно, вони не будуть нікуди поспішати - у них немає права на помилку, тому все буде відбуватися дуже ретельно, і тільки коли сторона звинувачення буде впевнена в результаті, тоді і будуть зроблені відповідні судові дії. Саме з цим пов'язано проведення наступного засідання 8 грудня.

Звинувачення, висунуті прокуратурою, заслуговують залучення Трампа до судового процесу. Але є презумпція невинуватості, якою славляться США, і вона повинна виконуватися. А враховуючи той факт, що статті, пред'явлені Трампу, з точки зору американського законодавства, хоч і тягнуть на тяжкі злочини, це статті, які не передбачають тривалих термінів. Тому Трамп і був відпущений на свободу, а його затримання – звичайна процедура під час висунення звинувачень.

Максим Ялі, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти