Чому Росії ніяк не вдається накопичити резерви

9 листопада 2022, 06:18
Якби у неї були можливості накопичувати значущі резерви, то вона не побиралася б по світу.
Володимир Зеленський, Володимир Путін, українські військові, ЗСУ
Володимир Зеленський, Володимир Путін / Офіс президента України, Reuters, 10-та гірсько-штурмова бригада

Все виглядає так, що найближчим часом ніхто нікуди наступати не буде. Знову (як і кілька місяців тому) настала рівновага: мобілізація зробила російську армію трохи сильнішою, а два бурхливі наступи (на Херсонському та Харківському напрямках) вимотали українську.

У міру того, як українська армія буде накопичувати резерви (а допомога продовжує йти), а російські мобіки будуть тисячами гинути в безплідних атаках, баланс неминуче знову зміститься на користь української армії і положення на фронті знову різко зміниться.

відео дня

Ви можете мені заперечити і сказати, що російська армія теж може накопичувати резерви. Але я особисто маю великі сумніви з цього приводу. Якби у неї були можливості накопичувати значущі резерви, то вона не побиралася б по світу і не клянчила зброю у Білорусії, Ірану і Північної Кореї.

Крім того, що це сама по собі ганьба і посміховисько (при наявності власного розпіареного путінського ВПК), це ще й означає, що якість цієї зброї буде свідомо гірше українського. І числом цей розрив в якості ліквідувати неможливо. Це зброя різних поколінь.

І найбільш наочно це видно при порівнянні російської та української артилерії (як ствольної, так і реактивної): при переважній кількісній перевазі російської, в наявності як мінімум - паритет, а як максимум - перевага України.

Таким чином, коректно сформулювати можна так: навіть якщо Росія накопичить якісь види озброєнь, їх програш в ефективності не дасть росіянам шуканої переваги. А значить такі резерви з точки зору користі справи практично рівні їх відсутності.

Всі ці дії Росії - не більше ніж затягування часу. Це стосується і покупки зброї та мобілізації. Ні те, ні інше не дасть Росії вирішальної переваги і фіаско російського вторгнення в Україну зумовлене. Власне, воно вже сталося, якщо порівнювати те, де зараз знаходиться російська армія в порівнянні з її початковими планами, а буде ще гірше.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти