Чому українцям варто помножити на нуль російську культуру

8 квітня 2022, 19:39
Питання "відмови від російського" - це уже не наша "приватна справа", а справа людства.
Чому українцям варто помножити на нуль російську культуру
Прагнення завоювати велич шляхом геноциду - це шлях до власного самознищення / УНІАН

Я не буду вдаватися до яскравих образів та метафор, але є очевидний факт: у 21 столітті велика світова держава просто вирішила завоювати меншу державу, спираючись виключно на військову силу та механізм етнічних чисток.

На цьому тлі зараз хтось продовжує "інтелектуальну дискусію", що "не всі на росії погані", і "не можна перекладати провину на російську культуру" тощо. Для нормального, адекватного українця тут говорити немає про що, але мушу сказати наступне.

Питання "відмови від російського" - це уже не наша "приватна справа", а справа людства.

відео дня

На жаль, на землі вистачає психопатичних лідерів і людожерських ідеологій, міжетнічних претензій та міждержавних конфліктів. Чому б не продовжити "славний шлях" бункерного діда? Не оголосити сусідам, що "їх не існує" і їх "хтось вигадав", та піти грабувати та знищувати. Прекрасний план, нічого не скажеш.

Ми говоримо про "рашизм" як про фашистську ідеологію, це, звісно, "натяжка", але вона досить справедлива. Наприклад, оця фашистська ідея власної величі та неймовірності, велика культура, історія, "перемоги"... Вони зранку до ночі "пишаються" цим. Тому карати їх треба (у т.ч.) і давнім "прокляттям пам'яті" - забуттям їхньої культури, відмови від її тиражування та засвоєння.

читайте такожКат розлютився: як Україна вперше дала відкоша РосіїАби всі розуміли у світі, що прагнення завоювати велич шляхом геноциду - це не шлях до "вічної пам'яті", до золотих пам'ятників та мавзолеїв, а шлях до власного самознищення в історії. Що це спосіб не зайняти місце, а викреслити себе з історії. Повторюсь, це задача для людства, не лише для нас, і відповідальність перед мільйонами людей у цьому світі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти