Чому українці не можуть бути на боці м'ясників ХАМАС

12 жовтня 2023, 08:40
Якби ХАМАС системно змінював життя в Газі в ліпший бік, то атаки з боку Ізраїлю на Газу виглядали б неадекватними.
Палестина, війна
Чому багатьох українців обурила різанина ХАМАС / Колаж Главред, фото: ua.depositphotos.com

Сьогодні багато арабських друзів України вимагають, щоб Україна не підтримувала Ізраїль після різанини, яку влаштував ХАМАС на півдні. Мовляв, не все так однозначно, бо палестинський народ веде боротьбу з окупантом.

Тому звинувачувати палестинців у тероризмі - все одно, що звинувачувати в цьому Україну, яка веде визвольну боротьбу. Поясню доступним способом, чому багатьох українців обурила різанина ХАМАС.

відео дня

Уявіть, що, скажімо, ГУР зайшов би на територію Росії і вирізав там цілі села. Як би це виглядало? Це виглядало б саме так, як сьогодні виглядає ХАМАС. Вбивати немовлят і відрізати голови жінкам, та кому б там не було і сподіватися, що їх будуть тут підтримувати після Бучі та Маріуполя, м'яко кажучи, наївно. І це робилося свідомо, щоб отримати максимально жорстку реакцію Ізраїлю, тому що Ірану потрібна регіональна, а може і світова війна.

Якщо ХАМАС грає з Іраном і чинить звірства, якщо Іран грає з Росією, яка чинить звірства, то це не випадковість, а збіг інтересів сторін, які з якоїсь причини тяжіють до звірств як форми просування своїх інтересів. Тому в цій конкретній ситуації неможливо бути на боці м'ясників.

Якби ХАМАС системно змінював життя в Газі в ліпший бік, то атаки з боку Ізраїлю на Газу виглядали б неадекватними. Хто б підтримував удари Ізраїлю в цьому випадку? Та ніхто. Не можна просто так взяти і почати бомбити мирні міста. Але зараз саме ХАМАС напав на Ізраїль найбільш варварським способом. І дивлячись на ці дитячі візочки просочені кров'ю, трупи нещасних людей, яких різали, немов худобу і спостерігаючи, як в Газі, в Єгипті, Йорданії та інших країнах натовпи радісно стрибали від картин цього скотства, ну неможливо нормальній людині це скотство прийняти.

Хто такий Юрій Романенко

Романенко Юрій Віталійович (нар. 26 грудня 1977, Волинська область) - український політичний журналіст, головний редактор Інтернет-видання "Хвиля", співзасновник Українського інституту майбутнього. Веде популярний канал на Youtube.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти