Чому Україні вигідно першою вдарити по Придністров'ю

28 квітня 2022, 15:17
В разі українського удару по Придністров’ю ми вирішуємо дуже багато своїх питань.
Чому Україні вигідно першою вдарити по Придністров'ю
Росія намагається за допомогою Придністров'я відволікти увагу України/ УНІАН

Що відбувається у Придністров’ї?

Коротка відповідь - ні, Росія не готується до нападу зі сторони Придністров’я. Навпаки, все, що зараз там відбувається має на меті, хоч якось врятувати ситуацію в разі нашого можливого вторгнення.

1.Придністров’я - слабка ланка російського військового ланцюга. Фактично, ситуація Придністров’я така ж, як і в Маріуполя - жодних шансів не бути оточеним в разі бойових дій. Армія ПМР переважно мото-стрілецькі бригади. Десь 30 танків і 40 градів, з серйозним питанням щодо стану.

відео дня

2.На території Придністров’я розміщено один з найбільших складів боєприпасів в Європі - в селі Кобасна.

3.На території перебуває 1200-1500 російських військових.

В разі українського удару по Придністров’ю ми вирішуємо дуже багато своїх питань.

По-перше, ми закриваємо питання боєприпасів, з чим вже тривалий час в нас є проблеми, і що тільки почало вирішуватись західною допомогою.

По-друге, ми отримуємо непоганий обмінний фонд для визволення наших солдат.

По-третє, захоплення Придністров’я і повернення його Молдові - черговий серйозний удар по іміджу "второй армии мира" і "великого собирателя земель русских". Сама загроза нашого вторгнення - це вже серйозна переговорна карта для звільнення наших героїв в Маріуполі.

читайте такожДругий фронт и прорив на Київ: для чого Росія "качає" Придністров'яОднак, ключовою проблемою для цього кроку є сама Молдова. Оскільки ми не орки, то навіть за таких вигідних умов не можемо провести "спеціальну операцію" без підтримки молдовського політичного керівництва. З іншого боку, така підтримка поставить їх в пряму конфронтацію з Москвою, а ми вже бачили, які вони герої в питаннях газу. Тому Молдова зараз втрачає історичний шанс повернути свої території і вирішити питання багаторічного конфлікту.

Що будуть робити росіяни в найближчий час? По-перше, вони гарантовано почнуть мобілізацію і зміцнення оборони ПМР. Будуть перекинуті додаткові війська ИЛ-76. (там правда проблемка є з пошуком десантників: вони або мертві, або в окопах на Донбасі). По-друге, я думаю, що в терміновому порядку вони будуть приймати рішення про приєднання Придністров’я до РФ.

В будь-якому випадку, що б не відбувалось у ПМР - нам це дуже вигідно. Це відтягує російські сили і фокус уваги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти