Чому "вагнерівці" зібралися виходити з Бахмута

28 травня 2023, 06:49
Зараз Пригожин продовжує тему "відпустіть мене", розуміючи, що не сьогодні-завтра "вагнерівці" закінчаться чисто фізично.
Пригожин, Бахмут
Пригожин розголошує частину військової таємниці / Колаж: Главред, фото: 24 ОМБр імені короля Данила, скріншот

Причини виходу "вагнерівців" з Бахмута дві – політична і фізична.

Пригожин бачить, що військо, яке він курирує, множать на нуль. Щоб його хоч трохи зберегти, він поспішав оголосити про те, що Бахмут узятий – мовляв, Мавр зробив свою справу, Мавр може йти. Адже без багнетів Пригожин – ніхто і звати його ніяк. Тому він дуже поспішає вивести хоча б когось.

Хто такий Олег Жданов

Олег Володимирович Жданов (30 березня 1966, Дрезден, НДР) – радянський та український військовик, полковник запасу ЗСУ, український військовий експерт.

відео дня

З 2016 року часто пише статті в українській, російській, білоруській та іракській пресі. Відкрив власний ютуб-канал, у якому випускає відео з аналітикою бойових дій, де має понад 700 тисяч підписників та 63 млн переглядів, пише Вікіпедія.

Зараз Пригожин продовжує тему "відпустіть мене", розуміючи, що не сьогодні-завтра "вагнерівці" закінчаться суто фізично.

У відео, яке Пригожин виклав вранці 25 травня, йдеться всього лише про ротацію. Зараз у Бахмуті генеральний штаб російських окупаційних військ проводить операцію з ротації військ, заводячи туди свіжі сили. Швидше за все, росіяни намагатимуться відновити наступ на Часів Яр. Пригожин, звісно, теж повинен змінити своїх людей, адже бійці не можуть сидіти в Бахмуті вічно, їх потрібно вивести хоча б на відпочинок. Але Пригожин подає це як погрозу – мовляв, "все, ми встали і йдемо".

Ось тільки не забувайте, що Пригожин не командує військовими діями і не управляє військами на полі бою. Цим завідує генерал Герасимов як начальник генштабу і командувач "спеціальною військовою операцією". Відповідно, без дозволу генштабу ніхто нікуди не піде, в тому числі "вагнерівців" не випустять із Бахмута, хіба що на ротацію.

Тому Пригожин так і поводиться. Фактично він розголошує частину військової таємниці про дислокацію російських військ, їхні подальші дії, по суті, він зливає нам інформацію. Таким чином, Пригожин намагається примусити Герасимова до виконання його вимог.

Пригожин поводиться демонстративно – мовляв, "я взяв Бахмут, а ви ще спробуйте його утримати". Пригожин прекрасно розуміє, що ситуація в Бахмуті може розвернутися на 180 градусів, оскільки ЗСУ взяли всі панівні висоти навколо міста, і тепер майже все місто знаходиться під перехресним вогнем української артилерії. Тобто будь-які пересування в місті можуть бути припинені вогнем нашої артилерії. Він прекрасно розуміє, що зараз в Бахмуті може початися ще гірша "м'ясорубка", ніж була, ситуація зміниться в гіршу для росіян сторону.

Тому Пригожин, з одного боку, намагається якомога швидше залишити Бахмут, а з іншого – не може не вкусити Герасимова з Шойгу. В принципі, він сам собі риє могилу, не йдучи на компроміс і примирення з Герасимовим і намагаючись його принизити. І при цьому всьому він вимагає випустити ПВК "Вагнер" з Бахмута. Так Герасимов тепер зробить усе, щоб вони там здохли!

Олег Жданов, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти