Чому війна в Україні – не на тиждень-два, а на місяці

5 березня 2022, 13:43оновлено 30 березня 2022, 16:40
Заходу вигідно, щоб Росія зав'язла в Україні, як в Афганістані – і бажано з таким самим результатом, як того разу для СРСР.
Від НАТО Україні не варто чекати ні військ, ні авіації
Поразка Росії в цій війні – навіть не обговорюється, це гарантовано

НАТО не буде вводити безпольотну зону над Україною. Тут от яка справа... Я розумію, зараз хочеться новин про те, як усім світом об'єдналися і відлупцювали ведмедя за два тижні, загнавши його назад у барліг, але війна гранично прагматична.

Єдиний спосіб закрити небо над Україною – це відправити в Україну свою авіацію.

Відправлення авіації означає пряме зіткнення орків і сил НАТО.

відео дня

Це означає – війна.

"Як союзники по НАТО ми зобов'язані не допустити, щоб ця війна вийшла за межі України. Ми вирішили, що не будемо входити ні в українське небо, ні на територію України. НАТО не буде частиною цього конфлікту. Наше головне завдання – захистити мільярд людей, які живуть у 30 країнах-членах НАТО", – сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Заходу вигідна війна на території України. Точніше– якщо війна вже почалася, Заходу вигідно, щоб вона йшла на території України. І ще йому потрібно, щоб Росія втягнулася в цю війну. Щоб вона витратила гроші, техніку, війська і ресурси. Щоб її економіка обвалилася. Щоб вона ослабла. Щоб суспільство деморалізувалося. Щоб її армію перемелювала Україна. На території України.

Щоб вона зав'язла, як в Афганістані – і бажано з таким же результатом, як того разу для СРСР.

читайте такожЗірваний план бункерного маніяка: як Україна сплутала Путіну всі карти

Вони бачать, що Путін з'їхав з котушок – тепер уже бачать – розуміють, що його треба зупинити – тепер уже розуміють – і краще це зробити руками України, на території України, заплативши за це містами України та українськими життями.

Так, вони будуть постачати все, що тільки можна. Озброєння. Гроші. Технології. Розвіддані. Обрушать Росію економічно. Вводити санкції, про які три дні тому не можна було навіть і подумати. Конфісковувати власність. Все, що можна.

Крім одного – воювати.

Борис Джонсон – хороша людина. Але його можна скільки завгодно питати прямо в очі, коли ви вже закриєте небо, і говорити, що гинуть українці. Але у нього є сорок мільйонів британців, і вони для нього важливіші. Завжди були важливішими і завжди будуть важливішими.

Такий світ.

читайте такожРосія відкрила скриньку Пандори і тепер не знає, що з цим робити

Тому підтримка – так, неймовірна. Була, є і буде. Ви собі навіть не уявляєте, наскільки зараз у всьому світі підтримують Україну. Всі. От просто взагалі всі. У пивній, куди я вчора зайшов, у барменші у волоссі українська стрічка. Я не уявляю, де вона її взяла, але от вплетена в косу. Магазин одягу – вітрина в українських кольорах. Здавалося б. Магазин одягу. Працівниця Макдональдса – український прапор на щоці. Біля посольства Оркостана – просто безліч плакатів "Російський корабель, йди нах...й". Гуманітарну допомогу відправляють просто караванами. От просто караванами.

Але ні військ, ні авіації не буде.

На це ніхто не зважиться.

НАТО створювалося не для того, щоб воювати, а для того, щоб НЕ воювати. Ніколи більше. Принаймні от на цій нашій території, де живе мільярд людей.

А без закритого неба орки, хоч і вмилися кривавою юшкою так, як жодного разу ще з Другої світової, але крові попити все ж здатні. Завалювати тілами – як своїми, так і чужими – вони все ж вміють. Власне, це єдине, що вони і вміють.

читайте такожЩо стоїть на шляху планів Путіна щодо відновлення Російської імперії неволі

Я вважаю, що зараз буде якась пауза, а потім вони перегрупуються і полізуть знову.

Тож я би припустив, що ця бодяга все-таки не на тиждень і не на два. Гаряча фаза – кілька місяців, я так думаю. Далі – охолодження з періодичними сплесками.

У всякому разі, я б виходив саме з цього, будуючи свої стратегії щодо подальшого життя.

Але остаточна поразка Росії в цій війні – навіть не обговорюється. Це без варіантів. Це гарантовано.

А потім і початок розвалу.

Тепер це питання часу.

І ціни.

Аркадій Бабченко, російський журналіст, військовий репортер

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти