Чому вступ України до НАТО посилить Альянс

22 листопада 2022, 06:20оновлено 22 листопада 2022, 19:40
Одна з найсильніших армій світу, природно, посилить будь-який союз. Або хтось сумнівається, що крутіше за ЗСУ в Європі немає?
ВСУ, війна, українські військові
Сазонов вважає, що вступ України до НАТО посилить Альянс / 59 ОМПБр Якова Гандзюка

Я зараз на всі міжнародні заходи дивлюся під одним кутом. Дорогі друзі, ви розумієте, що українська армія якщо не найсильніша, то одна з найсильніших? Якщо розумієте, отже, ви реалісти. І має сенс говорити далі. Що можна сказати за підсумками Halifax International Security Forum. Загальне враження позитивне.

Просто тому, що сильні гравці починають називати речі своїми іменами. Ритуали йдуть, Ласкаво просимо в реальність. А оскільки тема війни була найголовнішою, то і гарантії для України на перспективу обговорювали в порядку пріоритету.

І ось ключове питання - які гарантії можуть бути надійними? Ну, після Будапештського меморандуму ми не дуже віримо документам. Так, ми йдемо в НАТО. І розуміємо, що одноголосне рішення всіх країн в Альянсі це не швидко. М'яко кажучи. Той же Орбан. Гаразд, іншим разом. А що на зараз? На форумі українська делегація представила проєкт "Київського договору безпеки".

відео дня

Його підготувала робоча група під керівництвом глави ОП Андрія Єрмака і ексглави НАТО Фога Расмуссена. Документ дійсно робочий. Там є юридичні, економічні статті, але головне – військові. Допомога зброєю це головне, що нам потрібно зараз і в перспективі. А той факт, що українська армія найсильніша в Європі, вже очевидний всім.

До речі, дуже хороша фраза прозвучала від України на форумі. Так, сказав Андрій Єрмак, можна мені знову дорікнути, що я його зайвий раз похвалив. Але мені важливо не хто говорить, а що. І якщо хто завгодно говорить правильні речі – я підтримаю. Вступ України до НАТО посилить Альянс. Розумному достатньо. Одна з найсильніших армій світу, природно, посилить будь-який союз. Або хтось сумнівається, що крутіше за ЗСУ в Європі немає?

Якщо сумнівається, то даремно. Зброя, техніка – все важливо. Але в якій армії світу ще є стільки людей з реальним і сучасним бойовим досвідом? При тому, що будь-який військовий вам підтвердить, що війна 2022 дуже відрізняється навіть від війни 2014. За цілою низкою моментів. За тими ж дронама, яких завжди не вистачає, і які вирішують. І в НАТО починають це розуміти…

Резюмую цитатою президента: "Ми довели, що гідність і свобода для нас - свято. Всі побачили, які у нас захисники і захисниці. Як можна дати відсіч одній з найбільших армій світу і стати однією з кращих армій світу". В принципі, додати нічого.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти