Чому запанікувала і метушиться Росія

5 червня 2022, 14:22
Після провалу першого етапу війни із взяттям Києва у Кремля провалюється і другий етап – РФ не може захопити навіть Луганську область, не кажучи про Донецьку.
ЗСУ можуть наприкінці липня перейти в Серйозний контрнаступ
Росія програє, метушиться і змушена щось винаходити / Фото УНІАН

У суботу ближче до півночі стався дивний обстріл Донецька з систем залпового вогню. Снаряди лягали по різних районах, у тому числі й по центру міста, куди за "вісім років безперервних бомбардувань" раніше не прилітало – досить глянути фото, що викладаються в мережі.

Є постраждалі, донеччани в пабліках божеволіють. Хоча повно і реплік щодо того, що до приходу "визволителів" було тихо, а до 2014 року, коли "Донбас піднявся проти Бандери", він взагалі процвітав.

Зрозуміло, російські пропагандисти дружно завили про "нацистів і звірства".

відео дня

А я от чесно не розумію сенсу того, що відбувається. А до того, чого не розумію, ставлюся вкрай насторожено.

Якщо це з Донецька, а там в місті повно і РСЗВ, і артилерії, вирішили обстріляти українські позиції, наприклад, у Пісках, то наші, звичайно б, відповіли. І така контрбатарейна боротьба – це робочі будні війни, як жорстко б це не звучало. Але не ми закликали "Путін, введи!" і не ми починали вторгнення.

Однак, за свідченням багатьох місцевих, обстріл Донецька вівся не з боку українських позицій, а з боку Макіївки, яка під контролем Росії. Те, що "визволителі", і оком не моргнувши, готові обстрілювати тих, кого "визволяють" – не відкриття. Незрозуміла мета.

Якщо це така провокація на західну публіку – мовляв, тільки-но Україні вирішили дати далекобійні системи залпового вогню (в Росії бояться їх до паніки), так вона одразу почала обстрілювати мирних жителів. Але ж на Заході прекрасно знають, що натівські РСЗВ з'явиться на україно-російському фронті тільки в наступному місяці, а натівські далекобійні гаубиці з'явилися вже місяць тому, і якоїсь особливої реакції від Кремля не було. І провокація виходить мимо термінів. Тим більше, що бункерний фюрер щойно заявив, точніше, повторив те, що йому втюхують, ніби "російська армія лускає західне озброєння, як горіхи".

читайте такожСкоро Кремль шалено заволає: як Росія втрачає аргумент, що пояснює анексію Криму

Якщо провокаційний обстріл Донецька ра**исти зробили для того, щоб у відповідь вдарити ракетами по урядовому кварталу Києва – так вони давно обіцяють розбомбити наші центри ухвалення рішень. Навіщо їм додаткові приводи?

І взагалі, навіщо ра**истам після Бородянки, Маріуполя, Попасної та інших варварськи знищених українських міст якісь приводи для чогось?!

читайте такожПутіна надурили: як осоромилася влада Росії

Тож будемо стежити за розвитком подій. Очевидно одне: після провалу першого етапу агресивної війни із взяттям Києва і капітуляцією України у Кремля явно провалюється і другий етап – росіяни не можуть повністю захопити навіть Луганську область, не кажучи вже про Донецьку. І, як я і прогнозував, порівнюючи другий етап із Курською битвою, є реальні ознаки, що ЗСУ можуть наприкінці наступного місяця перейти в серйозний контрнаступ.

Тому агресор метушиться і змушений щось винаходити. Але нічого, крім жаху і смерті, він винайти не може, а ми вже вміємо це долати.

Олександр Кочетков, політичний аналітик

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти