Зеленський повинен політично поховати "Мінськ-2"

6 вересня 2021, 07:45
Якщо Зеленський зуміє політично поховати "Мінськ-2" - це стане його величезною міжнародною перемогою.
Зеленський
Зеленський повинен політично поховати "Мінськ-2", вважає Кочетков / Reuters

Судячи за підсумками переговорів Володимира Зеленського з Ангелою Меркель і Джозефом Байденом, він не хоче ризикувати своєю долею і вносити капітулянтські "Мінські угоди" в українське законодавство.

Тобто, "проросійський" президент Зеленський від "Мінська" відмовляється, а ось "патріотичний" президент Порошенко "Мінськ" всіляко пропихав, що закінчилося, нагадаю, вибухом гранати під Верховною Радою.

Якщо Володимир Зеленський зуміє (з будь-яких спонукань - не важливо!) політично поховати "Мінськ-2" - це стане його величезною міжнародною перемогою. Хто б як до ВАЗу не ставився.

відео дня

Однак передумови для спекотної політичної осені в Україні зберігаються навіть за умови зняття "Мінська" з порядку денного. З економічного боку - це падіння реального рівня життя українців попри бравурні звіти уряду про зростання ВВП та інші успіхи.

З політичного боку передумовою служить міграції ВАЗа у протилежний бік від його передвиборчих обіцянок. Цією міграцією вкрай незадоволені як умовно проросійські громадяни України, які голосували за "президента миру" і відчувають себе обдуреними. Але цим незадоволені й політики правого спрямування, бо ВАЗ явно переміщається на їх електоральне поле.

читайте такожНе мир, а війна: Росія готується атакувати УкраїнуВодночас усі - і проросійські, і проукраїнські - обурюються через відсутність реальних результатів у боротьбі з корупцією — тих самих обіцяних посадок, з контрабандою, з несправедливістю та іншим, а "Слуги" на кшталт Олександра Трухіна тільки хлюпають бензином на тепле вугілля.

Якщо напруга між електродами досить велика, то іскра обов'язково проскочить. Напруги між владою і суспільством зараз досить не просто для іскри, а для цілої електричної дуги. А конкретний привід, на жаль, завжди знайдеться.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти