Чому Зеленський масово звільняє своїх радників та інше оточення?

31 березня 2024, 06:10
Не бачу сенсу прогнозувати, хто може прийти замість. Бо здебільшого не прийде ніхто.
Зеленский, Данилов
Зеленский, Данилов / Коллаж: Главред, Офис президента

Скидають баласт чи баласт розбігається сам?

Президент В. Зеленський масово звільняє своїх радників та інше оточення. Навіть таких давніх друзів як С. Шефір, який від обрання був першим помічником президента.

Не пройшло і двох років повномасштабної війни, як Зеленський почав позбавлятися від людей, які не виконують сьогодні жодних важливих функцій і з якими він практично не спілкується.

відео дня

Наприклад, на Шефіра, як подейкують, свого часу були покладені делікатні обов’язки домовлятися з олігархами і слідкувати, щоб бізнесові інтереси оточення президента не виходили за певні межи. Зараз цей напрямок "роботи" майже зник, а його залишки повністю перебрав на себе А. Ермак. На додачу оскільки С. Шефір виявився абсолютно цивільною людиною, нічого не тямучою ані у бойових діях, ані у оборонці, то він виявився зайвим.

А вже годі і згадувати про таких персон, як наприклад, С. Трофімов, який у "95 кварталі" займався кіновиробництвом, при А. Богдані був першим заступником ОП, а з приходом Ермака був виштовханий у позаштатні радники. Бо Ермак — сам кінопродюсер, жорстко контролює цю сферу, нащо йому хоч і міфічні, але конкуренти?

Тобто, зараз формально звільняють стовідсоткових "мертвих душ", нікому, навіть цим душам", ні холодно, ні спекотно.

Тому про якісь апаратні битви та чергове посилення глави ОП А. Ермака зараз не йдеться. Йому просто нема куди посилюватися, він і так давно не перша, але й не друга особа в Україні. Просто пішов канцелярський процес приведення до відповідності штатного розкладу ОП до реалій, що склалися.

Оскільки ні на фронті, ні у міжнародних відносинах чогось рішуче переможного не спостерігається, то будемо радувати суспільство хоча перемогами бюрократичними...

Не бачу сенсу прогнозувати, хто може прийти замість. Бо здебільшого не прийде ніхто.

Хоча насправді систему влади треба оновлювати радикально, особливо керівництво воєнно-промислового комплексу. Причому, за рахунок людей, які здатні посунути "п’ять-шість незамінних ефективних менеджерів президента". Але це все ненаукові фантазії.

А тим часом ворог почав все активніше використовувати на фронті винищувачі дронів...

Хто такий Олександр Кочетков

Олександр Кочетков – аналітик, політтехнолог, іміджмейкер. У минулому інженер-конструктор КБ "Південне" і заступник керівника пресслужби президента України.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти