Чому Зеленський запропонував Путіну обміняти Медведчука

13 квітня 2022, 20:16
Для Путіна "кинути" кума, що проштрафився, буде викликом. Адже в такому випадку багато його партнерів зрозуміють, що їх теж готові з часом викинути.
Віктор Медведчук
Віктор Медведчук / соцмережі президента Володимира Зеленського

Темою номер один вчорашнього вечора в інформаційному просторі України стало затримання Віктора Медведчука. Ні багато ні мало, а основного політичного партнера (і протеже) Путіна на українському напрямку. І тут виникають одразу кілька тем для міркування:

Перше. Віктор Медведчук - дуже цінний кадр, оскільки володіє колосальним обсягом інформації про ресурси впливу РФ в Україні. Ну і, можливо, про плани Путіна (первинних).

Друга. Медведчук може розповісти про внутрішньополітичні договорняки, завдяки яким після 2014 виліз як чорт з табакерки до ТОПу української політики.

відео дня

Третя. Цікавий збіг - Медведчук "заворушився" (що дозволило його затримати) після чуток (або не зовсім чуток) про домашній арешт Владислава Суркова. А це вже проблеми на російському напрямку-Путін явно злий. Адже розрахунок на ефективність сурковсько-медведчуковської політичної гри не виправдався - російські війська з квітами не зустрічають. А ресурсів було витрачено багато. Є привід поставити питання "де гроші?"

Четверта. І, нарешті, Медведчук як обмінний фонд. Зеленський вже допустив можливість обміну. Для Путіна "кинути" кума, що проштрафився, буде викликом. Адже в такому випадку багато його партнерів зрозуміють, що їх теж готові викинути як відпрацьований матеріал. Питання часу. Обміняти і поплакати на похоронах після "раптової смерті" теж не добре - партнери не зовсім ідіоти.

читайте такожПомста Путіна, або як затримали МедведчукаМедведчуку страшно. В Україні будуть ставити багато запитань і, можливо, посадять надовго. Але відкритим залишається питання дій його українських партнерів, про які він може розповісти (і які бояться розголосу). У РФ питання теж поставлять. Але про інше. А потім... до цього дожити б. І, ось гримаса долі, можливо, найбезпечнішим для нього місцем дійсно буде ізолятор СБУ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти