Підходи у маніяків, незалежно від зміни маніяків, незмінні

28 квітня 2023, 19:00
Ефективність удару по Умані для російських окупаційних військ я оцінюю як нульову.
Ракетний удар по Умані 28 квітня
Ракетний удар по Умані 28 квітня / Главред

Щодо сьогоднішнього ракетного обстрілу...

Територією України, за довгу перерву, з 9 березня, було випущено відносно велику кількість крилатих ракет - 23. При цьому, в очі впадає уніфікація, застосування авіаційних КР Х-101/555. Але чи можна це назвати масованим обстрілом?

23 ракети, якщо сухо, то віднести до масованого обстрілу складно, порівнюючи з ударами 2022 і початку 2023. З чим це може бути пов'язано - питання друге, але факт залишається фактом, застосовувався обмежений БК авіаційної компоненти, без задіяння, наприклад, морського - КРМБ "Калібр".

відео дня

Зрозуміло, це не говорить про те, що у них немає "калібрів", вони у них були, є і будуть завжди. Але все ж, цей ракетний удар я б назвав обмеженим і ніяк інакше.

Тепер щодо результатів. Ефективність цього удару для російських окупаційних військ (РОВ) я оцінюю як нульову.

Фактично, з 23 ракет Х-101 було збито 21. Але, при цьому, 2 ракети, що прорвали ППО, потрапили в об'єкти, які не можна назвати центрами ухвалення рішень або базами спецназу НАТО. Житловий будинок... Загинули сплячі мирні люди... Діти...

Якщо російське командування ставило для себе метою терор проти цивільного населення і вбивство мирних жителів, то їхня ефективність у цьому кривавому злочині склала 10%. Але, якщо тверезо оцінювати ситуацію, навряд чи для вбивства цивільного населення вони використовували б Х-101.

Для терору у них є Shahed-136, С-300, але не дорогі і дефіцитні Х-101, які для РОВ на вагу золота. Тобто, ракети, що прорвали ППО, потрапили в житлові будинки з двох причин. Або через свою дефективність, що неодноразово підтверджувалося, або через невірні розвідані, що не рідкість.

На сьогоднішній день росіяни відчувають як проблему з якістю своєї ракетної продукції, так і з отриманням розвідданих. Обидва ці моменти безпосередньо впливають на ефективність їхніх ракетних ударів, які в будь-якому разі слід розцінювати як військовий злочин.

Поки складно сказати, чи обмежений ракетний удар був наслідком реального дефіциту БК або нової тактики обмежених ударів, але те, що командування РОВ не відмовилося від практики як такого ракетного терору - цілком очікувано. Підходи у маніяків, незалежно від зміни маніяків, незмінні.

...Ще один момент, що підтверджує зроблені висновки.

У повітряному просторі Росії знаходилося 10 носіїв ракет Х-101 Ту-95МС. Кожен з них має "стандартне" навантаження - 8 ракет.

Випущено було 23 ракети.

Тобто, стандартне навантаження на один літак зберігається в межах 2-4 ракет. Причиною тому є високий знос експлуатованих Ту-95МС і відмінність реальних характеристик допустимого навантаження, від міфічних, "максимальних", дотримання яких призводило до підвищеного зносу всіх вузлів і планера.

В іншому випадку, якщо це не так, чому не було використано 3 стратеги Т-95МС?

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти