Погроми в Махачкалі: а чи існує Росія взагалі?

2 листопада 2023, 06:10
Мародери і погромщики в Махачкалі власне не мають ніяких розбіжностей у сприйнятті Ізраїлю і близькосхідної кризи з Кремлем.
Махачкала, Путин
Махачкала та Путін / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео

Впродовж трьох місяців в росії відбувається друга "масова подія", що має результатом тимчасову втрату керованості певної території.

Назагал перебіг путчу Пригожина і антисемітські погроми в Махачкалі примушують засумніватися чи існує росія взагалі?

Але це звичайно дещо перебільшена інтерпретація подій. Реалістичний же аналіз не дозволяє не помітити - регіональна влада в росії пасивна, не контролює ситуацію, нездатна до швидких дій без вказівок і ресурсів Москви.

відео дня

В той же час Москва явно відчуває брак інформації про ситуацію в провінціях і неготова реагувати швидко та ефективно. Тобто ефективна реакція на проблеми надзвичайного характеру в регіонах таки відбувається, але запізніло, коли проблема переростає в кризу загальнонаціонального характеру зі світовим висвітленням. Складається враження, що саме світове і загальнонаціональне висвітлення в ЗМІ російських проблем в глибинці, а не закриті інформаційні канали владної вертикалі стають підставою для прийняття рішень в Кремлі.

Це примушує засумніватися не лише в ефективності державного управління в росії (а в чому власне сумніви, що воно неефективне?), але і в наявності довіри між центром та периферією.

Інша виразна проблема, яку неможливо не помітити, - відсутність будь-якої довіри і зв"язку між управлінською вертикаллю і суспільством. Мародери і погромщики в Махачкалі власне не мають ніяких розбіжностей у сприйнятті Ізраїлю і близькосхідної кризи з Кремлем. Фактично їх дії спровоковані офіційною пропагандою і вливаннями "фабрики ненависті" росії. Але в сліпій ненависті вони навіть не мають наміру сприймати політику своєї держави і той факт, що вона цілком відповідає їх настроям.

Напевно все ж таки росії вже більше немає, ніж є.

Хто такий Богдан Яременко

Богда́н Васи́льович Яре́менко (нар. 25 вересня 1971, Київ) — український дипломат, політик і громадський діяч. Надзвичайний та Повноважний Посланник 1-го класу, генеральний консул України в Стамбулі (з 2010), за сумісництвом представник України при Організації чорноморського економічного співробітництва (2010—2013). Народний депутат України 9-го скликання.

Голова правління заснованого українськими дипломатами благодійного фонду Майдан закордонних справ, повідомляє Вікіпедія.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти