Похорон Путіна відклали до середини листопада

8 жовтня 2022, 06:14оновлено 19 жовтня 2022, 23:15
У Кремлі явно налаштовані не поспішати з транзитом і похоронами Путіна, чекати підсумків виборів в США, продовжувати ядерний шантаж.
Володимир Путін
Володимир Путін / ua.depositphotos.com

Напередодні 70-річчя Путіна кремлівці посилили тиск на Україну, ЄС і США з метою змусити їх почати переговори про передачу РФ "коридору" до Криму з чотирьох українських областей. Держдума і рейхсканцелярія Путіна три дні з 3 по 5 жовтня грали між собою в пінг-понг паперами про цю анексію. Окремо розіграли тему присвоєння Запорізької АЕС, щоб зробити нерви не тільки Україні, а й МАГАТЕ з ООН. Цим вони попутно і мимоволі зовсім добили догмат про те, що закон понад усе. Цей догмат і так став викликати глибокі сумніви після того, як в Конституції РФ написали, що Крим – це її територія і поверненню Україні не підлягає.

Догралися до того, що Зеленський 4 жовтня написав розписку про те, що переговори з Путіним більше ніколи вести не буде, призначати йому зустрічі в Єрусалимі, Парижі і на Балі теж не буде, і перестане хотіти зазирнути йому в очі. Розписку завірила РНБО, що означає: вести переговори з РФ, поки в ній царює Путін, заборонено всім, навіть Єрмаку.

відео дня

Тим часом на Балі 6 жовтня розпочався саміт парламентських делегацій країн G-20 як етап до підготовки зустрічі їхніх голів у листопаді. На ньому Валентина Матвієнко, голова верхнього "намету" Держдуми, зобразила з себе наївну вівцю, яка з 2014 р.не читала газет, і запропонувала делегації Верховної Ради сісти посеред залу і почати переговори. Делегація Верховної Ради відповіла їй мовчанням, виходячи з того, що відправку Матвіненко слідом за російським військовим кораблем РНБО може витлумачити як порушення свого розпорядження і ведення переговорів з путінським режимом.

Після розписки Зеленського його зустріч і переговори з Путіним на Балі на саміті G-20 стали неможливі, але це не зобов'язує президента Індонезії анулювати запрошення Путіну. Заборонити Путіну бігати за Зеленським і кричати "Давай поговоримо" і "Подивися мені в очі" він теж не може. Так що, саміт на Балі буде насиченим, оскільки в Кремлі вирішили поки замість пишних похоронів Путіна влаштувати йому скромний ювілей з самітом СНД або тим, що залишилося від СНД, і не в Москві, а в Петербурзі.

У Кремлі хочуть продовжити життя Путіну до 16 листопада, щоб подивитися, що станеться на Балі, і вже після цього будуть визначатися, що їм робити далі. Подивитися буде на що, оскільки близько 5 листопада стане зрозуміло, отримають чи ні республіканці більшість в Конгресі і Сенаті США, і наскільки після цього може посилитися реакція Білого дому на витівки Кремля. Якщо республіканці отримають більшість, то повториться та ситуація, що була з Трампом, якого демократи звинувачували в потуранні Москві.

З листопада республіканці можуть почати звинувачувати в цьому Байдена і вимагати від нього більш рішучих дій, аж до превентивного удару по тому поїзду з ядерними ракетами, який тиждень їде з Сибіру до кордону України, якщо вірити "витокам" в антипутінські телеграм-канали. Зеленський 6 жовтня в інтерв'ю австралійському Інституту Лоуї прямо попросив США про такий превентивний удар. Байден в цей день виступав на партзборах, де сказав, що Путін не жартує про удари ядерною та іншою зброєю масового ураження, і всі в Білому домі "намагаються зрозуміти, чому Путін збився зі шляху", і як дипломатичними методами вирішити цю ситуацію, порівнянну з Карибською кризою. У республіканців вдосталь матеріалу для звинувачень Байдена і демократів в м'якотілості, через що агенти Москви почали повтор кампанії 2016 р.по залякуванню всіх Трампом і трампістами. Як показав час "не такий страшний Трамп, як його малюють московити", а в Кремлі чотири роки шкодували, що поставили на нього, а не на демократів.

Крім цього, "поганих росіян" в Кремлі і "хороших росіян" за рубежами РФ сильно напружила стаття, що з'явилася 5 жовтня в Нью-Йорк таймс, чотири автори якої в один голос стверджували, що дочку Дугіна ліквідували спецслужби України, не поставивши США до відома про цю операцію. У термінах Симоньян та інших російських пропагандистів її зміст можна викласти так: українські "маріонетки" зовсім розперезалися, нічого не повідомляють американським "господарям" про свої плани і творять, що хочуть. США не в силах цьому перешкодити, тому повідомляють, що в майбутньому українські спецслужби можуть провести серію подібних операцій з ліквідації високопоставлених чинів в РФ. Спецслужби США заздалегідь сповіщають, що не будуть допомагати в цьому українським колегам інформацією і чим-небудь ще і просять у смерті Путіна, шойгу або лаврова звинувачувати спецслужби України, а не їх. Джерелами інформації автори статті називали якихось осіб в уряді США.

Після такої публікації "ля запало" не тільки у Симоньян. "Погані" і "хороші" росіяни дружно зрозуміли: американцям набридли їхні нескінченні розмови про транзит влади в РФ у всіх варіаціях, і вони майже прямим текстом пояснюють, що крім санкцій є й інші способи впливу на російських бандитів. Причому, без використання ядерної зброї, і в цьому питанні між демократами і республіканцями немає партійних розбіжностей. Спільно вони пропонують "поганим" і "хорошим" росіянам теж консолідуватися і прискорити транзит влади.

В результаті в день виходу статті в росЗМІ з'явилася звістка, що Путін присвоїв Кадирову звання генерал-полковника з нагоди його дня народження, але картинка зі сценою нагородження не з'явилася. "Погані" росіяни дали старт кампанії розкрутки Кадирова як наступника Путіна і реінкарнації такого улюбленого росіянами кавказця Сталіна, в надії, що принаймні, Північний Кавказ не вийде зі складу РФ. "Хороші" росіяни стали скрізь говорити і писати про те, що Кадиров і пригожин готують якщо не переворот, то просто транзит влади в Кремлі, і це буде дуже скоро. Пригожин цьому підіграв і, нарешті, заговорив на камери.

До того ж на Росії влаштували таку "бурю в склянці" з ймовірною відставкою Шойгу, що Фонд Навального не витримав і оголосив про вихід з підпілля і відновлення своїх структур в РФ. "Погані" і "хороші" росіяни дружно почали імітувати транзит з переворотом, а зовсім "погані" росіяни продовжували тихо готувати армію до наступу і наносити ракетні удари по Запоріжжю та іншим містам України. Лукашенку за участь у ньому пообіцяли 1,5 млрд. грошей на імпортозаміщення і, щоб він не звів все до мобілізації на збирання картоплі, обстріл ракетами х-22 Хмельницької області в ніч з 5 на 6 жовтня справили з повітряного простору Білорусі. З 28 серпня росармія ракетні пуски з території Білорусі не здійснювала.

У Кремлі явно налаштовані не поспішати з транзитом і похоронами Путіна, чекати підсумків виборів в США, продовжувати ядерний шантаж, здійснювати диверсії на газопроводах і на іншій інфраструктурі, намагатися змінити ситуацію на фронті і стежити за подіями в світі. Якщо адміністрація Байдена зможе до 10-12 листопада дипломатичними та іншими методами повернути колективного Путіна на "істинний шлях", то на Балі може прилетіти той, хто буде тимчасово виконувати обов'язки президента РФ. Це позбавить Зеленського від зобов'язання не вести переговори з РФ, поки там править Путін. Якщо не зможе, то тоді "російська криза" продовжиться і цілком ймовірно, що для його вирішення буде потрібно превентивний удар чимось важким.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти