Поки Київ приймає лідерів ЄС, Москва бенкетує за порожнім столом: як РФ опинилася в повній ізоляції

17 червня 2022, 11:47
У такій ізоляції Росія не була ніколи за всю свою історію. Гідний підсумок 22-річного правління Володимира Путіна.
Цивілізований світ не бажає спілкуватися з варварською Росією
Україна через російську агресію опинилася в центрі цивілізованого світу, а Росія – за бортом цивілізації / Офіс президента

На Петербурзькому економічному форумі печаль. Вікно в Європу забито. Славні роки, коли найвидніші політики і бізнесмени приїжджали до Петрового граду, далеко в минулому. Тепер на берегах Неви мало гостей, хіба що китайці, та афганські таліби.

Цивілізований світ не бажає спілкуватися з варварською країною, яка влаштувала в серці Європи повномасштабну війну після 75 років миру.

Те, що відбувається, гірше, ніж у комуністичні часи, навіть гірше, ніж за часів Олімпіади Леонідівни 1980 року. Як швидко і наскільки рішуче вирубана Росія зі світової спільноти.

відео дня

Офіційні пропагандисти режиму пнуться і надувають щоки, але виглядає це нескінченно жалюгідними потугами на велич.

У такій ізоляції Росія не була ніколи за всю свою історію, хіба що в роки Схизми XV-початку XVI століть. Та й то не так безнадійно. Гідний підсумок 22-річного правління Володимира Путіна. Правління, як виявилося, глибоко непрофесійного, авантюристичного, безвідповідального навіть за радянськими мірками. Горезвісний "волюнтаризм" Хрущова в порівнянні з цим – верх державної мудрості.

Російська імперія завжди існувала в Концерті Держав, Росія більшовицька вже в Рапалло прорвала ізоляцію і всіма силами намагалася знову увійти в цей Концерт, щоправда, за спиною, як і належить бандиту, діючи Комінтерном. Хрущов домовлявся з президентом Ейзенхауером, Брежнєв підписував Гельсінські угоди і вже в старечому недоумстві погодився на Афган.

читайте такожЧотири перемоги і одна зрада: що приніс Україні візит до Києва та Ірпеня Макрона і компанії

Путін добровільно залишився без усього розвиненого світу. Навіть Китай його боїться і цурається, навіть Іран. Гідний фінал. Бенкетуємо "на просторі" за порожнім столом...

А от до Києва дійсно рушають усі прапори. І це незважаючи на небезпеку російських ракетних обстрілів. Президенти і прем'єри погоджуються пересісти зі звичного авіалайнера в дідівський потяг, щоб досягти Києва, потиснути руку президенту Зеленському, пройти понівеченими Бучею та Ірпенем. Якраз у той час, коли нудно і безлюдно проходить Петербурзький форум, чотири глави європейських держав перебували в Києві. А міністр оборони України – вів переговори в Брюсселі. Відвідати Україну найвидніші західні політики вважають для себе честю.

читайте такожДуже скоро Росії доведеться скреготати зубами і плюватися отрутою

Україна через російську агресію опинилася в центрі цивілізованого світу, а Росія через ту саму агресію – за межами цивілізації.

От урок, викладений і нам, і всім іншим, потенційним, мисливцям жити не за правилами людського гуртожитку. Будете кусати свої язики від того, що царство звіра стало похмурим... Пророцтво Іоаннового Одкровення збувається.

Андрій Зубов, російський історик

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти