Поки не видно, щоб Путін прийняв руку допомоги Китаю

21 березня 2023, 19:20
Мир неможливий без відходу Росії з української землі, а відхід Росії з української землі неможливий без військового розгрому російських військ.
Путін, Сі Цзіньпін
Поки не видно, щоб Путін прийняв руку допомоги Китаю, каже Ейдман / kremlin.ru

Війна не може зупинитися, поки Росія окупуватиме українські території. Це буде вічне протистояння. Призупинення війни викликало б тільки те, що путінська верхівка змогла б якось нормалізувати ситуацію з поставками зброї, снарядів та інше і знову відновити війну.

Мир неможливий без відходу Росії з української землі, а відхід Росії з української землі неможливий без військового розгрому російських військ, російської влади. Тому тут, звичайно ж, мова не йде про якийсь мир.

Китай просто намагається дати руку допомоги Путіну в ситуації наближення українського наступу. Але поки не видно, щоб Путін її прийняв.

відео дня

Якби він її прийняв, то мав би виступити з якоюсь демагогічною заявою про те, що ми припиняємо наступальні дії, що ми в односторонньому порядку припиняємо вогонь, тоді б Україна в очах багатьох опинилася б у ролі країни, яка навпаки ініціює війну, і це б ускладнило західну допомогу.

Китай би міг сказати тоді: як же, ми не постачаємо зброю Росії, а Захід постачає зброю Україні, яка не йде на наш мирний план, на відміну від Росії, тоді і ми будемо якось допомагати Росії.

Таким чином відбулася б легітимація китайської допомоги Росії. Однак, як я вже сказав, Путін, мабуть, найбільше в житті боїться здатися слабким, недарма весь час повторює, що слабких б'ють.Такий односторонній заклик до перемир'я, мені здається, в його очах був би ознакою прояву слабкості.

Тому він на це поки, принаймні, не йде. Як я вважаю, це дуже добре, тому що завдяки цьому китайська розводка поки не реалізувалася.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти