Поки Путін витрачає гроші на ракети, його армію розстріляють із гармат: чому Росія програє війну

2 травня 2022, 19:27оновлено 3 травня 2022, 09:29
Російська армія воює в Україні без штанів, тому що всі гроші, виділені на неї, вкрадені, причому з дозволу самого ж Путіна.
Путін відправляє російських солдатів в Україну на забій
Російську армію розікрали до нитки, поки Путін виділяв гроші на гіперзвукові ракети / Reuters

Шістдесят сьомий день війни все-таки приніс хоч якісь позитивні новини з Маріуполя: там, нарешті, почалася евакуація мирних жителів.

А в іншому все було, як завжди: росіяни атакували, українці захищалися. Російські атаки ніякого суттєвого результату не досягли, крім того, що росіяни знову втратили багато своїх солдатів. Причому значно більше, ніж українці. Такі закони війни: той, хто атакує, втрачає більше.

Тим часом Ненсі Пелоссі побувала в Києві і провела переговори з Зеленським. Я так розумію, що її візит "випадково" збігся з моментом, коли вся перша партія американських 155 мм гаубиць (100 штук) прибула в Україну. На ці гаубиці українці покладають великі сподівання, оскільки їхня далекобійність і точність сильно перевершує далекобійність і точність російських (насправді – ще радянських) 152 мм гаубиць і, значить, дасть ЗСУ вирішальну перевагу на полі бою.

відео дня

Я в цьому повний профан, але я пам'ятаю, як ще лесковський Лівша перед смертю просив передати государю, щоб російські солдати не чистили рушниці товченою цеглою. "Государю так і не сказали, і чистка все тривала до самої Кримської компанії. У тодішній час як стали рушниці заряджати, а кулі в них бовтаються, тому що стволи цеглою розчищені".

Ну, відповідно, у англійців рушниці били далі, і толку від російських рушниць через це було мало. Англійці швидко зметикували, що до чого, й ходити в рукопашну вони не любили, а хотіли розстрілювати противника з безпечної відстані.

Засим, Кримську кампанію Росія, як відомо, програла. А все через меншу далекобійність російських рушниць... Аналогічний результат чекає, мабуть, і на цю путінську "спецоперацію". У будь-якому разі саме на це і робиться зараз ставка. Тому і насичує Захід Україну далекобійною артилерією.

Таким чином, поки Путін витрачає бабки на усіляку дурню типу гіперзвукових ракет і ракет із вічним (атомним) двигуном, його армію розстріляють зі звичайних гармат. Все це було б дуже смішно, якби не було так сумно...

Який з цього можна зробити висновок? А такий, що, якщо Путін хоче знайти шкідника в своєму оточенні, нехай одразу ставить до стінки того, що йому і запропонував таку хитромудру конфігурацію модернізації і переозброєння російської армії.

читайте такожІнша війна: якою далі буде боротьба з Росією

Резони цього "модернізатора" зрозумілі: на переозброєнні армії новими гаубицями багато не вкрадеш. По-перше, тому що вони значно менше коштують, а, по-друге, їхню якість може перевірити будь-який лейтенант-артилерист: стрельнув – і відразу зрозуміло, як купчасто і далеко стріляє гармата.

А з цими ракетами все надто складно: стріляєш з корабля в Північному морі (піди перевір), а влучуєш у ціль на Камчатці (піди доведи, що не потрапив). Та ще й усе це на "нових фізичних принципах", ніхто не може точно сказати, коли все буде остаточно готове і у скільки ця розкіш обійдеться...

І, отже, діагноз поразки, що насувається, все той самий, що і в "Лівші": розікрали всю російську армію до нитки. Хтось здивувався? Я – ні. Сподіваюся, що і ви теж уже нічому не дивуєтеся.

Але, щоб бути справедливим, треба сказати, що є, мабуть, одна людина, яка все ще дивується. Це – сам Путін. Він, напевно, зараз ходить по якомусь своєму палацу з жердинами, аквадискотеками, міні-казино і одалісками і дивується: як же так, стільки грошей у цих генералів вбухали, а воювати – нічим!

читайте такожЯк Путін вибирає генералів, або Чому "підсмажування" Герасимова в Україні нічого б не змінило

І ось це його здивування найбільше мене і дивує. Він же сам дозволяв красти всім своїм підручним. Він сам своїми руками створив цю систему. Вона працювала як годинник, все було відпрацьовано, бабки текли рікою куди треба. А тепер він застиг в позі подиву. Як таке можливо? Як же так виявилося, що при всіх величезних витратах його армія без штанів воює? Як тут не згадати професора Преображенського з його сакраментальним "розруха не в клозетах, а в головах"?

Хочеться сказати: дорога ви наша людина, наймиліший Володимир Володимирович! Все ви правильно робили. І ми вас прекрасно розуміємо. І Кабаєвій хочеться діамантів, і палац в Геленджику – справа хороша, і Мадуро – друг не розлий вода... І яхти з літаками, і одаліски, і приватні армії в Африці – все це дуже важливі речі, без яких ніякий цар обходитися не міг.

Одне тільки незрозуміло: якщо все спізд...ли, то чого ви дивуєтеся? І знаєте ж, що все спізд...ли. І що самі згоду на це давали. А все одно дивуєтеся! Я розумію, що ви трієчник. Але закон збереження матерії ви ж все одно повинні знати! З нічого – нічого не буває. Якщо з басейну все виливається, але нічого в нього не вливається, то басейн швидко стає порожнім.

читайте такожТихий переворот у Росії: що вказує на те, що Путіна виводять з гри

І взагалі, що я хочу сказати: всім хороша вибудувана вами за двадцять років система. Крім одного: навіщо воювати поліз, а? Ну справді! Ну якого біса ти воювати поліз, розумник?

Ну сам подивися! Давай ще раз: виділив гроші на танк. Гроші вкрав. І тепер в подиві: де танк? Де-де! В Караганді! Вірніше, в Геленджику. Таким чином, все зрозуміло, крім твого здивування.

читайте такожЧому Росія розпадеться

Путін відправляє свою армію на забій. Крім цього, він убиває багато українців. Він абсолютно збожеволілий параноїк, який представляє собою загрозу людству в силу того, що він не в змозі вже простежити навіть найбільш банальних причинно-наслідкових зв'язків. А це означає, що якість прийнятих ним рішень – відповідна.

Альфред Кох, російський політик і бізнесмен, колишній заступник Голови Уряду РФ (1997), екс-голова Держкоммайна Росії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти