Свідчення Медведчука: завдяки чому Путін тримав Порошенка мертвою хваткою

25 травня 2022, 17:11
Ніякий показний "патріотизм" врятувати Порошенка не міг, і другій термін президенства для нього був неможливим.
Про жадібність Порошенка знала вся країна
Путін через Медведчука міцно тримав Порошенка / Reuters

Телефонують друзі: ну як тобі свідчення Медведчука? Пороху капець?

Моя реакція на свідчення Медведчука дуже спокійна.

Про все це ще за часів президентства Порошенка багато говорили. Політики, журналісти, експерти, добровольці, волонтери, активісти. Виходили на протести, давали коментарі, блокували залізницю, якою возили вугілля з ОРДЛО, вимагали запустити процедуру імпічменту та арештів його друзів-корупціонерів.

відео дня

Про його жадібність знала вся країна. Саме за його жадібність і тримав його мертвою хваткою Путін через Медведчука. І жодний показний "патріотизм" врятувати Петра Олексійовича не міг. Другій термін президенства для нього був неможливий. І саме його жадібність та брехня привели до влади Зеленського.

Багато хто знав і про корупцію в оборонпромі, і про торгівлю вугіллям із сепарами, і про рейдерство дизель-проводу, який мав бути націоналізований, але був переданий у власність Медведчука, а вигодонабувачем став Порошенко, і про сотні інших фактів.

Як результат ми отримали нездатність п'ятого президента вести війну з окупантами, акти капітуляції у формі Мінська-1 та Мінська-2, активну роботу в Україні агентів Кремля, яких очолював Медведчук.

Вони отримали від Порошенка три телевізійні канали, фінансову базу і, як наслідок, чималу частку впливу в українській політиці та економіці.

читайте такожЯк Порошенко став інструментом війни Путіна проти Зеленського

Медведчук не зробив жодних відкриттів. Він лише підтвердив те, що й так було очевидно, що й так усі знали. Факти говорили самі за себе, як би їх не намагався пояснити Порошенко, і як би талановито він не брехав.

Все те, що було за п'ять років його президентства, пояснювалося тільки тим, що все це могло бути тільки завдяки його кришуванню або через його слабкість і незнання.

І те, і інше в умовах війни на посаді президента – злочинно.

читайте такожОдкровення Медведчука щодо Порошенко: чому СБУ поспішила оприлюднити свідчення

Медведчук не здивував. А от чи здивують усіх нас українські правоохоронні органи, змусивши колишнього президента відповідати перед законом, покаже час.

Сергій Гайдай, політтехнолог, директор зі стратегічного планування агентства Гайдай.Ком

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти