Політична система США догулялась до мишей

2 березня 2024, 08:10
Вашингтону слід усвідомити, що політична система США догулялась.
Політична система США догулялась до мишей
США / Коллаж: Главред, фото: ОП, defense.gov, facebook.com/oksana.markarova

США не стомлюється шукати шляхи для допомоги Україні - речник Пентагону.

Але Штати також не стомлюється ці шляхи не знаходити.

Салліван - радник з національної безпеки президента Байдена - заявив: "Ми не можемо розглядати пропозиції про надання зброї і фінансування України в кредит. Бо це дуже вдарить по економіці України". Можна було б цьому "добродію" подякувати за турботу про Україну, але Салліван як завжди лукавить. Ленд-ліз - це програма надання озброєння в кредит з відстрочкою платежів, або їх роздробленням хоч на 100 років. Наприклад, Великобританія розраховувалась з США за Ленд-ліз під час Другої світової до кінці 90-х років. Раша розраховувалась з США за Ленд-ліз часів Другої світової до 2007 року. Чому Україні дружні США не передбачили програму Ленд-ліз заздалегідь? А я вам скажу чому. Тому що робота по такій програмі не передбачає виключення номенклатури видів конвенційного озброєння і обмеження його обсягів, якщо зброя є в наявності. Все виконується згідно замовленням сторони, якій надається озброєння в лізінг (в кредит). Наприклад, США не могли б відмовити тривалим заявкам ЗСУ на ракети ATACMS. Тобто Саллівн і його поплічники формули "ні поразки-ні премоги" при наявності Угоди з Ленд-лізу між США і Україною не мали би змоги блокувати і виключати на свій смак певні види озброєння, регулювати об’єми і час поставок. Крім того, Ленд-ліз виключає будь яке посередництво.

відео дня

Салліван не тупий, але придурюється невдало і робить вигляд, що не розуміє: Україна на фронті знаходиться в критичному стані саме із-за гострого браку озброєння; країна в такому становищі, коли українцям по цимбалах за яким механізмом буде надане необхідне озброєння, бо без зброї вже в короткостроковій перспективій не буде держави Україна і звісно ніякої її економіки . Крім того, Білий дім Байдена ніколи не розумів (чи робив вигляд) простої формули війни: чим довше війна, тим більше загиблих. В Україні протягом двох років відбувається прозорий Геноцид нашого народу. У Вашингтоні, столицях країн ЄС і в Брюсселі - цього теж не розуміють. Або добре розуміють, але публічно їх лідери і політики цього розуміння не висловлюють.

Підсумовуючи тут, слід підкреслити: політика прозорого лукавства вашингтонських салліванів на очах всього світу шиє США - наймогутнішу країну, світового лідера - у клоуна, або параноїка. Реальність зовнішнього світу зовсім не така, яка склалась в уявленні студента-експериментатора саллівана за зачиненими дверима його кабінету. Нажаль, Байден продовжує вірити у маячню саллівана, не дивлячись на те, що студент Джейк вже неоднарозово своєю запропонованою політикою втягував США у халепу. Наприклад, за тиждень до 7 жовтня 2023 року (напад Хамас на Ізраїль) Салліван дав велике розлоге інтерв’ю авторитетному виданню. На питання по Близькому сходу радник Президента по нацбезпеці запевнив, що більш миролюбних обставин на Близькому сході ніколи не було. Знаєте що відбулось з інтерв’ю після 7 жовтня? В електронній версії видання ці слова Саллівана просто зникли. Також зникло багато речень радника, які характеризували міжнародні обставини і стабільне положення в світі нацбезпеки США на той момент.

Вашингтону слід усвідомити, що політична система США догулялась до мишей: два пропутінскі дегенерати - помаранчевий трамп і його підстилка спікер Джонсон - здатні по пів року блокувати роботу Конгресу і уряду. При цьому всі добре розуміють, що це працює путінська фракція у Конгресі. Фракція стратегічного ворога, що визначено законодавством США. Тобто путінська фракція створила наявну загрозу національній безпеці США. Але у Білому домі і в Конгресі немає механізмів та інструментів це свавілля зупинити і винних покарати.

Добре сказав сьогодні міністр МЗС Литви Габріеліус Ландсбергіс: "День, коли ми почнемо перемагати, - це день коли ми перестанемо боятися!".

Під "ми" Ландсбергіс мав на уваззі колективний Захід.

Хто такий Юрій Радухін

Юрій Радухін - публіцист, політичний експерт, експерт-аналітик Інституту Національних Інтересів.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти