Політична доля Байдена залежить від однієї країни

5 жовтня 2023, 08:12
Голосування за допомогу Україні буде частиною інтриг, пов’язаних з обранням спікера.
Політична доля Байдена залежить від однієї країни
Джо Байден / Колаж Главред, фото УНІАН

Відставка вже колишнього спікера Палати представників Кевіна Маккарті – результат його невдалої спроби в один хід стати політиком світового рівня. Його гра була в тому, щоби особисто урівноважувати суперечності між президентом Байденом та трампістами, а, відтак, маючи "золоту акцію" особисто впливати на рішення, який формують світову політику.

Але гамбіт Байдена виявися в тому, щоби спочатку піддатися на умови Маккарті під час голосування за тимчасове продовження фінансування роботи уряду, а потім разом з радикальними республіканцями відправити його у відставку і, тим самим, розколоти республіканців на два табори. Наголошу – розколоти у Палаті, де у них зараз більшість.

Не скажу, що це хороша новина для Україна. Адже тепер нас чекає довга процедура окремого голосування за допомогу Україні, яка ускладнюватиметься довгою процедурою обрання нового спікера Палати. Дуже ймовірно, що голосування за допомогу Україні буде частиною інтриг, пов’язаних з обранням спікера. Тому, справді, виділення нової допомоги Україні може затягнутися, ну, дуже надовго.

відео дня

Все це нагадуватиме "валідольну" гру в футбол, коли перемога твоєї команди очікується в останні хвилини матчу. Тільки ціна тут - не цифри на табло.

Хоча, переконаний, що Байден протисне і голосування у Палаті представників, і знайде інші механізми підтримки України, якщо це голосування затягнеться. Адже його політична доля вже давно теж залежить від успіху України. І тому він боротиметься не просто за Україну. Він виборюватиме свою перемогу у президентських виборах.

Хто такий Сергій Таран

Таран Сергій Вікторович (12 грудня 1969, Київ) — український політолог, син політика Віктора Тарана (Терена) та брат політолога Віктора Тарана, член політичної партії "Європейська Солідарність". Депутат Київської міської ради.
Закінчив з червоним дипломом Київський національний університет імені Тараса Шевченка за фахом "журналістика" (1993 р.), а також з відзнакою — магістратуру Амстердамського університету за фахом "суспільні науки" (1998 р.).
З 1993 по 1996 рр. працював в українських виданнях "Молодь України", "Розбудова державі", аналітичному тижневику УНІАН.
Співзасновник Інституту масової інформації (1995 р.), — експертної організації, яка опікується захистом свободи слова в Україні, пише Вікіпедія.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти