Польська блокада вигідна Росії

2 березня 2024, 19:35
...І не лише через те, що Кремлю вигідні будь-які українські негаразди.
Польська блокада вигідна Росії
Поляки активно торгують з Росією / Колаж: Главред, фото: ДПСУ, ua.depositphotos.com

Вантажівка на хвилину в обидва боки. Рідше - дві. Яким повномамасштабним є транспортний потік можна спостерігати на єдиному вантажному пункті перетину між Польщею та Білоруссю.

Природа протестів польських фермерів на кордоні з Україною має багаторівневий характер і навряд чи пояснюється однією причиною. Наприклад, такою як вибори, як це було на початку зернової кризи між двома донедавна не лише географічно найближчими країнами.

відео дня

Єдине що можна сказати точно – сьогодні польська ізоляція українського сільського господарства вигідна Росії. Не лише через те, що Кремлю вигідні будь-які українські негаразди. І навіть не через те, що Москві вигідні негаразди України з ключовими партнерами під час повномасштабної війни. А й не в останню чергу тому, що агропродукцію з України Польща замінює російською.

Кілька днів тому нашу знімальну групу затримали польські правоохоронці неподалік від польсько-білоруського кордону.

Ми вирушили туди для того, щоб побачити масштаби товарообігу між Польщею та Білоруссю.

Ми поїхали саме в ті дні, коли напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення Росії польські фермери або ті, хто за ними стоять, повністю заблокували пункти перетину кордону з Україною. Інколи навіть для військової техніки та гуманітарної допомоги.

Насправді, враховуючи зрозумілі загрози і попередній досвід використання території Білорусі для транзиту російської армії, я справедливо очікував побачити на кордоні Польщі з Білоруссю пустелю, рви, собак та колючий дріт, але, схоже, вигодонабувачем цієї війни за свободу (як би це не було парадоксально) може стати росія. Зокрема, завдяки польським pieniądze.

Хто такий Михайло Ткач?

Михайло Ткач - журналіст-розслідувач, кореспондент видання "Українська правда". Народився у 1988 році у Дніпропетровську. Здобув освіту журналіста у Дніпропетровському національному університеті імені О. Гончара. Працював у програмі "Гроші" (1+1). У 2016-2021 - журналіст програми "Схеми" української редакції Радіо Свобода. Відомий розслідуваннями, зокрема і щодо перших осіб держави. Під час повномасштабної війни випустив ряд розслідувань щодо осіб, які виїхали з України і ведуть розкішний спосіб життя.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти