Поляки знову взялися за старе, підштовхуючи Європу до великої війни

13 листопада 2021, 19:19
Польща, замість того, щоб швиденько прийняти і запустити до Німеччини та інших багатих країн ЄС ці нещасні 3-5 тисяч курдів, приймає виклик батька.
мігранти, Білорусь
Поляки знову взялися за старе, підштовхуючи Європу до великої війни / Фото Reuters

Україна, Білорусь та Польща використовують штучно створену ними напругу в міжнародних відносинах для ослаблення тиску на себе і розв'язання своїх внутрішніх проблем.

Наприклад, Лукашенко свідомо направив потік іммігрантів до Польщі, щоб створити кризу і примусити ЄС вступити з ним у діалог.

Мета діалогу:

відео дня

- вирватися з ізоляції

- відновити двовекторність Білорусі і тим самим знизити залежність від Росії

- примусити ЄС зняти всі або частину санкцій

- примусь ЄС визнати легітимність Лукашенка як президента.

Польща вступила в жорсткий конфлікт з ЄС з питання незалежності своєї судової системи і ризикує втратити 60 млрд євро допомоги. На кону взагалі стоїть питання виключення Польщі з ЄС. Європейський суд вже наклав на Польщу штраф у розмірі 1 млн євро на день!

У цих умовах Польща, замість того, щоб швиденько прийняти і запустити до Німеччини та інших багатих країн ЄС ці нещасні 3-5 тисяч курдів, приймає виклик Батьки і починає свідомо роздувати вселенський конфлікт.

читайте такожЗа турецьким сценарієм: чому Білорусь заганяє ЄС у міграційну кризу Керівництво Польщі роздуває антиросійську істерію, звертається до НАТО за допомогою, заявляє про початок гібридної війни Росії проти Польщі, заявляє, що Польща - це Східний бастіон на шляху путінських орд і таке інше.

Мета поведінки керівництва Польщі:

- оголосити себе жертвою російської агресії і зняти з порядку денного ЄС претензії до себе

- зміцнити позиції панівної партії ПІС, виступаючи захисниками християнського світу, що стоїть на шляху руху ісламських варварів.

Україна?

Ну, те, як Україна майстерно створює ситуації, щоб виступити у своєму улюбленому образі жертви, я писав вже багато разів.

Мета української традиційної віктимності:

- вибити і розпиляти від Заходу бабло

- знайти привід, щоб виправдати небажання робити реформи

- виправдатися в очах свого народу за найнижчий рівень життя в Європі.

Примітно, що Польща і Україна обидві назвали себе "східним бастіоном Європи", конкуруючи між собою за цей вигідний для себе статус, під який можна виканючити для себе чимало "булочок".

До речі, ще Черчиль називав Польщу головним провокатором Європи і вважав, що поляки отримали сповна за свою поведінку. Але урок, схоже, не засвоїли: поляки знову взялися за старе, підштовхуючи Європу до великої війни.

читайте такожРосія за допомогою мігрантів може поглинути Білорусь і пободатися з НАТОПровокативна поведінка - це типовий технологічний прийом слабких, авторитарних країн для розв'язання внутрішніх проблем боротьби за владу. Він цілком може бути ефективним засобом. Але зловживати ним стосовно сильних країн не рекомендується. Колись сильним країнам це може набриднути, і вони домовляються між собою про ліквідацію занадто проблемної країни.

Залишається додати, що лідером провокативної поведінки є аж ніяк не три зазначені країни, а Туреччина на чолі з найбільшим демагогом і маніпулятором сучасності Ердоганом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти