Спроба злити Україну Путіну провалилася: чому біситься Франція

23 травня 2022, 13:29
Париж усвідомлює, що він втратив не тільки платоспроможного клієнта в особі Росії, але тепер ще й змушений платити за відновлення України.
У Парижі, як і в Берліні, сильно підгорає, тому що процеси, які відбуваються в ЄС, їх не радують
Франція намагалася здати Україну РФ, але сама потрапила в пастку / Reuters

Французи бісяться більше за всіх в Євросоюзі з приводу того, що не вдалося злити Україну на користь Путіна, і починають компостувати мозок, але нічого. Розслабляйтеся і отримуйте задоволення.

Такі заяви Парижа, як, наприклад, про те, що в ЄС Україні потрібно буде вступати 15-20 років, показують, що Франція розуміє, в яку пастку потрапила у зв'язку з історією з Україною.

Добігає кінця комфортна ера надання ескорт-послуг спочатку СРСР, а тепер і Росії під виглядом "особливої позиції" Франції. Платоспроможність клієнта різко впала. Надовго.

відео дня

Чи не вперше за всю історію сформувався потужний альянс у Східній Європі (ядро Польща-Україна). Ця територія традиційно була, згідно з характеристикою Кіссінджера, "нічийною територією" і місцем з'ясування відносин між великими державами – Францією, Німеччиною і Росією.

Тепер же Східна Європа сама буде задавати тон. Причому є і економіка (поки Польща тут лідер) і військова компонента (тут лідер Україна).

Найсмішніше, що Париж усвідомлює, що він втратив не тільки платоспроможного клієнта, але ще й змушений тепер платити за відновлення України. З жахом усвідомлюючи, що це ніяк не призведе до лояльності України, яка завжди буде пам'ятати про те, як французи викручували руки по "Мінську", "збереженню обличчя Путіну" та іншим підмахуванням Росії, коли російська армія вбиває, ґвалтує і т. п.

читайте такожОстанній цвях у труну СРСР-2: чому Німеччина і Франція гальмують вступ України до ЄС

Причому гроші з Франції (та й Німеччини) вибиватиме великий професіонал у цій справі – Польща (зі своєю часткою, звичайно, але заслужено), яка вибила з ЄС все, що тільки можна було.

Плюс підключаться країни Східної Європи (Словаччина, Чехія, Румунія, країни Балтії), яким диктат Німеччини і Франції доволі набрид, та й привів Східну Європу до ризику вторгнення Росії.

Таким чином, французам і німцям доведеться платити за посилення альянсу Польщі та України зі своєї ж кишені.

читайте такожГаньба Німеччини і Франції: чому Берлін і Париж жалюгідні і перелякані через війну в Україні

На "підгоряння" Парижа і Берліна з великим задоволенням дивиться Британія, яка перекидає на своїх опонентів витрати з відновлення України. А Україна, в підсумку, буде лояльнішою по відношенню до Британії і США, які активно підтримували нашу країну у війні. Адже Британія вже не є членом ЄС. Заодно помститься Німеччині та Франції за викручування рук під час переговорів про вихід з Євросоюзу.

Дивлюся я на ці метання і розумію, чому англосакси змогли побудувати окрему цивілізацію, а французи і німці – ні. Вони – просто збіговисько дрібних крамарів, які безпринципно женуться за копійками і не можуть бачити перспектив, як це є у англосаксів.

читайте такожСвіт був готовий віддати Україну Росії, або Чому Путін почав війну

Шановні французи, у вас є ще час виправитися: більше зброї і менше розмов. Тоді, може, ще щось вийде.

Тарас Загородній, політичний та економічний експерт

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти