Поразка Китаю в Україні

9 січня 2024, 19:10
Пекін це прекрасно розуміє, тому не поспішає відрито стати на бік Москви. А перемогти кого-небудь, без допомоги Китаю, путінська Росія вже не може.
Китай, Україна
Китай і Україна / Колаж Главред, фото pixabay

Путінській Росії, яка програла війну в Україні, доведеться, не демократизуватися або розвалюватися, а терміново шукати собі нового ворога. Але вже не на Заході чи в Україні, а на Сході. Щоб відвернути увагу російське суспільство від гіркоти принизливої поразки від України, пошуку ворогів і винних, а також від небезпеки політичного посилення ролі армії, постпутінському режиму влади Росії доведеться вступати в прикордонні конфлікти з Китаєм. Російська пропаганда легко переключиться з України на Китай, змінить хвилю ненависті від Заходу на схід. Так вже було в часи конфлікту СРСР і Китаю. Практично, вже зараз російська пропаганда і населення Росії готове до переходу від фашистської ненависті до України до сильного сприйняття антикитайської ненависті, яка лише стримується Кремлем.

Пекін це прекрасно розуміє, тому не поспішає відрито стати на бік Москви. А перемогти кого-небудь, без допомоги Китаю, путінська Росія вже не може. Тому Пекін швидше за все експлуатує Росію, використовує її важке економічне і геополітичне становище "світового ізгоя", але не збирається з нею розділяти свою долю.

відео дня

Ось чому Захід, переконавшись, що Росія вже не зможе перемогти Україну, яка прикрила Європу, не хочуть ні перемоги України, ні розпаду Росії. Ослабла післявоєнна Україна легко буде піддаватися на будь-яке зовнішнє управління. Ослабла, але озлоблена поразкою в Україні, Росія потрібна заходу для викачування ресурсів і нейтралізації Китаю.

Хоча страждає від цієї геополітичної стратегії і обливається кров'ю тільки одна країна - Україна.

Хто такий Віктор Небоженко

Віктор Сергійович Небоженко (нар. 14 лютого 1953, Жмеринка) — український політолог, соціолог. Директор соціологічної служби "Український барометр". Кандидат філософських наук, пише Вікіпедія.

Працював в Інституті філософії Академії наук України, Інституті соціології Академії наук України.

У 1994-му брав участь в першій президентській кампанії екс-прем'єр-міністра України Леоніда Кучми.

З 2003-го — керівник соціологічної служби Національного інституту стратегічних досліджень при Президенті України, директор Соціологічної служби "Український барометр".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти