Поразка, якої боїться Путін

10 червня 2024, 19:10
1783
Від самого початку Путін обіцяв правлячій еліті та населенню, що їм війна нічим не загрожує - так фоном іде по телевізору.
Путін, Крим,
Путін і війна в Україні / Колаж: Главред, фото: скріншот з YouTube, deepstatemap

Путін вкотре клянеться і божиться, що мобілізації не буде. По ньому видно, що він справді страшенно не хоче проводити нову хвилю мобілізації і сподівається її уникнути.

Оголосити про мобілізацію для нього означає розписатися у власній слабкості та невдачі. Цього він боїться найбільше. А ще він боїться переходу до тотальної війни. Мобілізованій нації потрібен пасіонарний, харизматичний, сміливий вождь, який мотивує на самопожертву. А Путін - старий, ледачий соплежуй, боягузливий і нерішучий сибарит. Він розуміє, що не впорається з новою роллю. І тоді верхівка може закликати іншого лідера, який так чи інакше зможе закінчити війну, що зайшла в глухий кут.

відео дня

Від самого початку Путін обіцяв правлячій еліті і населенню, що їм війна нічим не загрожує - так фоном іде по телевізору. Перша хвиля мобілізації добряче труснула стабільність режиму. Друга - для нього буде ще небезпечнішою. Її вже не спишеш на тимчасові проблеми початку війни.

Перемогти тими силами, якими веде війну, Путін очевидно не може. А вести тотальну війну він, як я писав вище, ментально не в змозі. Тому він сподівається на російське авось - авось якось само розсмокчеться: Захід відмовиться від підтримки України або українці самі попросять про пощаду. Однак нічого цього не буде. І чим далі, тим це очевидніше.

Багато хто запитує: якою буде поразка Путіна, чи реальна вона в принципі? А вона може бути зовсім не за горами. Неминуче вимушене рішення про мобілізацію - вже його поразка. Воно може стати початком розпаду режиму.

Хто такий Ігор Ейдман

Ігор Віленович Ейдман (25 вересня 1968, Горький) — російський соціолог, один з найбільш публікованих дослідників путінізму як соціальної і політичної системи.

З 1995-го по 2002-й рік очолював піар-агенцію "Центр соціальних інновацій". Ігор Ейдман є автором антиолігархічної кампанії Бориса Нємцова.

З 2002-го по 2005-й рік Ігор Ейдман працював одночасно в центрі політконсалтингу "Ніколло М" і Всеросійському центрі вивчення громадської думки (він же ВЦВГД).

У 2010-му році виступив одним з підписантів опозиційного листа "Путін повинен піти".

У 2011-му році переїхав до Німеччини.
Ігор Ейдман в 2014-му році випустив книгу "Нова національна ідея Путіна". У 2016-му році була видана його книга "Система Путіна: Куди йде нова російська імперія?"
Ігор Ейдман - автор багатьох публікацій і статей, активно пише на своїх сторінках у соцмережах. У своїх матеріалах він детально розбирає сучасну російську політику, виступає проти війни в Україні, нещадно висміює Путіна, "духовні скрєпи" і "русский мир".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти