Послання до любителів букви Z, або Чому кров і ганьба – майже неминуча перспектива для Росії

24 квітня 2022, 18:07
Росіяни не розуміють, що їм неодмінно прилетить у відповідь, до їх тримісячної дівчинки, ровесниці Кіри, вбитої в Одесі під час обстрілу російськими ракетами.
Росія лежатиме ничком, вкінець ухайдокана війною
Україна виживе у страшній війні з Росією і нічого не забуде / ДСНС

Послання до ідіотів. І я не про моральні категорії – давно проїхали цю зупинку без зупинки. Я про елементарні, на міцну трієчку хоча б, знання з предмету історія та інстинкт самозбереження, відповідно.

Скажіть, дорогі росіяни – звертаюся до тих із вас, кому в радість "спецоперація на Україні", – вам дійсно не спадає на думку, що через якийсь час може прилетіти вам?

От у буквальному сенсі, снарядом.

відео дня

Ні?

А чого так?

Ви не проходили в школі про "хто до нас із мечем прийде"? Ви хворіли в цей день? Або вважаєте, що це історичне спостереження стосується тільки тевтонів, а народ-богоносець може собі дозволити?

Хто вам це сказав?

Спойлер: вас обдурили.

читайте такожРосія на межі: чому доля режиму Путіна вирішиться до 9 травня

Прилетить неодмінно. Можливо, не до вас (що було б якраз справедливо), а до ваших дітей або онуків. До вашої тримісячної дівчинки, ровесниці дівчинки Кіри, вбитої вчора в Одесі при обстрілі російськими ракетами.

Ні? Цього не може бути?

Чому?

Путін не допустить?

Так не буде на той час ніякого Путіна. Ну, або буде – в бункері, під порошком або крапельницею наостанок, яка різниця. І буде лежати ниць, вкрай ухайдокана війною країна, з якою він злився колись у старечому екстазі, попередньо розтливши балаканиною про її уявну красу та велич.

І буде Україна, під зав'язку озброєна Заходом (спасибі тому ж Путіну), що вижила у страшній війні, відновлена на ваші гроші (як на ваші гроші її знищували), що піднялася в повний зріст – і нічого не забула.

читайте такожЦинічний план Москви: що Росія збирається провернути в Україні

Або вам здається, що після річок української крові, пролитих за вашою милістю і під ваше радісне улюлюкання, там не знайдеться охочих відновити симетрію? Що ось це все зійде вам з рук, і життя продовжиться, наче нічого й не було?

Або – що за ваших дітей і онуків хто-небудь заступиться?

Заступиться, ага. Світова спільнота висловить занепокоєння. Світова спільнота, вона така.

Гниття, кров і ганьба – майже неминуча тепер перспектива для Росії (або того, що залишиться на її території через якийсь час). Це входило у ваші плани? Ні? Скажіть: а коли проходили розпад Римської імперії, ви теж хворіли? Довідку від батьків принесіть і вітання їм переказуйте.

І починайте чекати.

читайте такожНе ображайте орків - грабують, ґвалтують і вбивають в Україні росіяни

Ах, ви нічого не знали? От прямо зовсім-зовсім нічого – ні про Бучу, ні про Маріуполь, ні про розстріляних краматорських біженців? Ах, ви вірили Андрєєвій і Соловйову? Ну, це зовсім інша справа, звичайно. Розповісте в годину ікс прилету маятника...

Ви ідіоти, дорогі росіяни, любителі букви Z, ось що я хочу вам сказати.

Співучасники жахливого злочину – це само собою, але які ж ви ідіоти!

Віктор Шендерович, письменник, журналіст, публіцист

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти