Після ракетних ударів по Україні Росія буде проклята на десятиліття

27 лютого 2022, 00:09
Відключення Росії від SWIFT – це ліквідація російської економіки.
Відключення від SWIFT - це найсильніший удар по Росії
Після відключення від системи SWIFT фінансової системи РФ не стане / Reuters

Відключення Росії від SWIFT означатиме повний розвал російської економіки. Адже РФ – це країна, орієнтована на експорт, у якої все залежить від продажу за кордон нафти і газу.

Відключення від системи SWIFT означатиме, що фінансової системи РФ не стане відразу, тобто можете вважати, що банківська система, в тому числі і приватні банки, вже ліквідовані.

Росія – не Іран, який був відключений від усього, але якось продавав і зберіг економіку, нехай і на примітивному рівні. Росія ж – це дуже глобалізована країна, вбудована в світові процеси. Іран міг витримати 20 років без SWIFT і відключення від усього, тому що він був не так інтегрований у світове господарство. Навіть якщо Росія за якимись "лівими" схемами намагатиметься продавати нафту через інші країни і знайде способи обходити санкції, то на це буде потрібно дуже багато часу.

відео дня

Однак більш суттєвим заходом, ніж відключення від SWIFT, було б введення ембарго на експорт російських нафти і газу. Тим більше, це можуть зробити не тільки США, але і їх союзники по всьому світу.

Тому відключення від SWIFT – це найсильніший удар по Росії.

Раніше я завжди говорив, що масштабне вторгнення Росії в Україну малоймовірне, тому що розумів, якими будуть наслідки для Росії. Одна ракета в мирне місто – і все, Росію вже ніхто не врятує. Удар по мирному місту означатиме, що Росія буде проклята на десятиліття.

Тепер, коли вже почалися бомбардування мирного населення України, жоден політик Європи, навіть дуже продажний, не захоче захищати Росію. Захід заворушився з прийняттям рішення по SWIFT після того, як у житловий будинок влетіла російська ракета. Ніхто у світі не вірить, що це українці бомблять.

читайте такожВідключення Росії від SWIFT, або як на наших очах народжується новий світ

Найважливіший момент – це те, що Україна чинить опір Росії. Якби всі порішали протягом доби і підписали капітуляцію, всі західні країни зробили б вигляд, що нічого не відбувалося. У нас же йде опір, і російські сили валяться.

Бліцкригу не вийшло. У Кремлі в шоці, тому що вони не очікували такої відсічі з боку України. Там, як і раніше, живуть у світі ілюзій щодо України, тому Путін продовжує нести імперську маячню і говорить про якісь заградзагони, які у нас застосовуються.

Чотири країни, які були проти відключення Росії від SWIFT: Італія, Німеччина, Кіпр і Угорщина, все-таки уламали. Тому що ніхто не підтримає знищення мирного населення.

Відключення від SWIFT – це ліквідація економіки для РФ. Для Росії будуть колосальні наслідки, аж до дезінтеграції країни: мало хто захоче брати криваві газ і нафту – адже після всього того, що відбувається в Україні, купувати що-небудь у Росії буде означати на собі поставити хрест.

читайте такожУкраїнська авантюра стане для режиму Путіна могильною плитою

Росія не розуміла, якими будуть наслідки її дій в Україні. І не прораховувала, чим може закінчитися атака на Україну. Ставки дуже високі. До того ж, країни зараз масово згортають будь-які відносини з Росією. Росіяни вже перетворилися на фашистів і нацистів. І тепер заступатися за них більш-менш пристойній людині, навіть за гроші, ніхто не буде.

Однак ключовий момент – опір країни. Некоректно говорити, що нас рятує Захід або Байден. Це українці вирішують питання, чинять опір і ставлять весь світ на роги. Це Майдан світового масштабу.

При цьому подивіться, хто воює з боку Россі – абсолютно перелякані, нечесані і брудні строковики, які просять паливо у місцевих і грабують.

Загалом, військова машина Росії виявилася фейком.

Тарас Загородній, політичний і економічної експерт, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти