Останнє літо Росії

6 вересня 2024, 06:10
2856
Головний партнер Росії Китай виявився (хто б міг подумати?!) активним партнером у цій гомо-парі. Від усіх угод із порятунку Москви Пекін отримує більше.
Останнє літо Росії
Росія і війна в Україні / Колаж: Главред, фото: скріншот із відео, ua.depositphotos.com

Занадто голосно для заголовка? Можливо. Фантомні болі журналіста в тому далекому (минулому?) цивільному житті. З тягою до хльостких заголовків. Нехай буде скромніше в стилі нормального військового душнили. Для Росії, яку всі знають - з її надуванням щік, обіцянками повторити, погрозами та імперським хамством це останнє літо. Через рік колишньої пихи не буде. А реальної величі там і не було. Фальшиву позолоту Україна стерла з них, як грим з поганого актора. Напилком.

Кремль дуже поспішає. Тому що сам прекрасно все розуміє. Вікно можливостей закривається. Війна на виснаження працює тільки в контексті "Україна проти Росії". Війна на виснаження по лінії "Захід - Росія" Кремлю не під силу. А надійних друзів і союзників немає. І головний партнер Росії Китай виявився (хто б міг подумати?!) активним партнером у цій гомо-парі. Від усіх угод із порятунку Москви Пекін отримує більше. І у війні на виснаження Росії сам із задоволенням бере участь. Усі суперечки Пекіна із Заходом тут виключно про те, хто і наскільки Росію виснажить.

відео дня

Ще є снаряди, але вже тільки за рахунок купівлі у КНДР. Є гроші від продажу нафти, але все менше. І по газу все менше. І заманити достатню кількість найманців навіть космічними цінами немає можливості. Тотальна мобілізація і військові рейки з підлітками біля верстата? Втечуть хто зможе. Чинитимуть опір, саботуватимуть, здаватимуться в полон. Як було під час Першої і на початку Другої світових воєн.

Економіка падає, санкції поступово душать, союзники все нахабніші та жадібніші. А противник тільки поступово закручує гайки. Дрони летять по НПЗ, нафтобазах, складах та інфраструктурі. Потім полетять ракети. У небі F-16. Нічого не станеться моментально. Але гниття невідворотно вб'є цей організм

Врятувала б швидка і переконлива перемога на фронті. Капітуляція України і смирення Заходу. Але шанси на це примарні. І вибори в США за будь-якого результату не поліпшать становища Кремля. Зрадників і ненадійних буде все більше. Табакерки все ближче до голови. Страх, недовіра, агонія. Немає варіантів. Немає союзників на перспективу. Є деякий запас техніки, боєприпасів і грошей. Є інерція під час гальмування і занурення. Усе це в сумі говорить про те, що є час. Але все менше і менше...

Наступного літа цієї Росії вже не буде. Навіть за найоптимістичніших сценаріїв і неймовірної удачі видовище обіцяє бути жалюгідним. Ну, як жалюгідним. Мені, наприклад, взагалі їх не шкода...

Хто такий Кирило Сазонов?

Кирило Сазонов — дуже відомий блогер та політичний експерт, якого аналітики визнають як одного з найбільш цитованих політологів України.

Він народився, жив і працював журналістом у Донецьку, доки у 2014 році ра**исти не захопили місто. Широкомасштабне вторгнення Росії в Україну він зустрів у Бучі, після чого евакуював дружину і дітей, а сам вступив до лав Збройних Сил України та нині захищає державу в найгарячіших ділянках фронту, пише АрміяInform.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти