Останній аргумент божевільного: навіщо Путіну підрив Каховської ГЕС

6 червня 2023, 19:20
Головна мета підриву Каховської ГЕС - навіть не в тому, щоб перешкодити українцям форсувати Дніпро.
підрив Каховської ГЕС, Херсон
Ейдман пояснив, навіщо Путіну підрив Каховської ГЕС / фото: скріншот з відео

Є така тактика у бандитів і терористів - зробити якесь безглузде, дике лиходійство, щоб змусити шокованих обивателів виконувати їх волю. Наприклад, рекетири демонстративно спалюють піцерію разом з відвідувачами, після чого всі власники піцерій, в жаху від події, починають платити їм данину.

Головна мета підриву Каховської ГЕС - навіть не в тому, щоб перешкодити українцям форсувати Дніпро.

У військовому відношенні ця диверсія росіянам нічого не дасть - навпаки, вони втратять більше, ніж придбають.

відео дня

Для них мета цієї рукотворної катастрофи в тому, щоб продемонструвати Заходу свою неосудність, шокувати, налякати, змусити піти на поступки (формально російська влада все заперечує, але це гра на місцеву публіку).

Хто такий Ігор Ейдман

Ігор Віленович Ейдман (25 вересня 1968, Горький) — російський соціолог, один з найбільш публікованих дослідників путінізму як соціальної і політичної системи.

З 1995-го по 2002-й рік очолював піар-агенцію "Центр соціальних інновацій". Ігор Ейдман є автором антиолігархічної кампанії Бориса Нємцова.

З 2002-го по 2005-й рік Ігор Ейдман працював одночасно в центрі політконсалтингу "Ніколло М" і Всеросійському центрі вивчення громадської думки (він же ВЦВГД).

У 2010-му році виступив одним з підписантів опозиційного листа "Путін повинен піти".

У 2011-му році переїхав до Лейпцига, Німеччина.
Ігор Ейдман в 2014-му році випустив книгу "Нова національна ідея Путіна". У 2016-му році була видана його книга "Система Путіна: Куди йде нова російська імперія?"
Ігор Ейдман - автор багатьох публікацій і статей, активно пише на своїх сторінках у соцмережах. У своїх матеріалах він детально розбирає сучасну російську політику, виступає проти війни в Україні, нещадно висміює Путіна, "духовні скрєпи" і "русский мир".

Путін таким чином намагається продемонструвати західним лідерам, що здатний на все: влаштувати екологічну катастрофу континентального масштабу або навіть знищити планету. Сьогодні - Каховська ГЕС, завтра - Запорізька АЕС, післязавтра - ядерна війна. Його меседж простий: "Межі нашому божевіллю немає. Зупиніть український контрнаступ, йдіть на інші поступки, інакше ми влаштуємо Армагеддон".

Однак це - агонія. Рукотворна глобальна катастрофа - останній аргумент божевільного. Більше у нього козирів немає. Але і цей вже не працює.

Путіну більше нікого не налякати. Тепер навіть самим миролюбним політикам на Заході зрозуміло, що ризики, які несе людству путінський режим, вищі, ніж ризики від силового протистояння з ним.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти