Останній аргумент Кремля: чому Путін все ближче до застосування ядерної зброї

21 березня 2022, 13:27оновлено 30 березня 2022, 17:00
Якщо буде запущена мобілізація, то через два-три тижні це остаточно обрушить всю систему управління в Росії.
У Росії лише два варіанти-мобілізація і ядерна війна
У Росії немає вибору: обстановка веде до єдиного рішення, яке може виявитися остаточним і фатальним для путінського режиму / Reuters

Розвиток ситуації в Україні поступово підводить до питання про "останній доказ": ядерну зброю. Поки, звичайно, тактичну. Іншого аргументу у Кремля, схоже, не знайдеться.

Мобілізація не проводиться з невідомої причини, але можу припустити, що рівень готовності мобілізаційної системи настільки низький, що викликає сумніви навіть у нинішнього керівництва з його авантюристичним підходом до вирішення будь-яких проблем. Це тільки в кіно військкомат розіслав повістки – і от уже ешелони рухаються назустріч ворогові. У реальному житті це колосальний обсяг роботи, що вимагає узгоджених дій практично всіх державних служб.

У Росії сьогодні повністю втрачені можливості будь-якого (підкреслю – будь-якого) проектного управління. Жоден із проектів останніх років не був доведений не те що до кінця, але навіть до якогось виразного результату. Газові труби в Європу – повний і тотальний провал. З шести запроектованих труб в експлуатації тільки дві, але і за них довелося заплатити двома війнами, жодна з яких (будучи таким самим проектом) не доведена до якогось результату. Війна в Сирії зависла в положенні "ні туди-ні сюди", не-війна в Україні – ну, ми все бачимо самі.

відео дня

читайте такожБомби можуть повернутися бумерангом на голови росіян: як жителям Росії зупинити війну

Проект "трансферту", заявлений у січні 2020 року, провалений. Вдалося протягнути тільки "обнулення", але по всьому видно, що воно не було метою, його довелося в терміновому і авральному порядку проводити замість вихідного, про який Путін туманно розповідав 15 січня 2020 року. Точно так само розвалився проект "пандемії" – вакцинація і цифровізація населення, а охорону здоров'я остаточно перетворено на руїни. І от ці люди сьогодні, маючи повний колапс попередніх проектів, запустили новий – "спецоперацію", яка вже на третій день почала збоїти, а під кінець місяця очевидно йде до катастрофи.

Що робити? Правильно. Запускати новий проект, сподіваючись закрити попередні провали. А проектів усього два: мобілізація або обмежена (поки що) ядерна війна. Мобілізація, якщо буде запущена, через два-три тижні остаточно обрушить всю систему управління, яка не витягне новий обсяг завдань. Причому це настільки очевидно, що навіть кремлівські пацієнти з діагнозом "ефект Даннінга-Крюгера" смутно усвідомлюють непідйомні ризики.

читайте такожУкраїнці можуть погнати Путіна до Уралу: чому війна скоро закінчиться

Власне, вибору немає: обстановка підводить до єдиного рішення. Яке може виявитися остаточним і фатальним для режиму. Ну, і для нас всіх, звичайно. Але кого цікавить народ Росії або "братній народ України", коли на кону шкури нашої знаті?

Ель Мюрид, військовий експерт, блогер

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти