Останній шанс для хулігана: Байден дав Путіну випробувальний термін

18 червня 2021, 06:08
Путін виграв час – йому вдалося відтермінувати удар США по Росії.
Завдяки зустрічі з Байденом Путін отримав випробувальний термін
Надії Байдена на те, що Путіна вдасться перевиховати, марні / Reuters

Єдиний підсумок розмови президентів США і Росії полягає в тому, що Байден дав Путіну відстрочку, випробувальний термін. Жорстких санкцій Сполучених Штатів проти Росії, які передбачалися на початку червня, поки що не буде. Байден вирішив поспостерігати за поведінкою свого сусіда по планеті, що хуліганить: якщо протягом приблизно півроку в поведінці Путіна нічого не зміниться, і він продовжить хуліганити, то отримає жорстку відповідь.

Тож, з одного боку, Байден попередив Путіна, що відплата за хуліганство неминуча, а з іншого – дав час на виправлення. Путін виграв час – йому вдалося відтермінувати американський удар, який планувався цього літа.

Втім, навряд чи Путін виправиться. Відповідно, це відтермінування буде абсолютно марним, і нове загострення відносин між США і Росією неминуче.

відео дня

Причиною для цього загострення може послужити продовження хуліганства Путіна: військового тиску на Україну, підтримки репресивного фашистського режиму в Білорусі, кібератак проти США, інформаційної війни проти Заходу, втручання у вибори інших держав, репресій проти політв'язнів в Росії, зокрема, проти Навального, тощо.

Очевидно, що все це буде продовжуватися, тому американцям доведеться через певний час покарати Путіна: раз продовжився експансіоністський курс Росії, значить, за нього доведеться відповісти.

читайте такожЗустріч Байдена і Путіна: чому відносини США і Росії не вдалося перезавантажитиВ результаті підуть нові санкції США, і вони будуть жорсткими і болючими для Росії. Причому це можуть бути не тільки офіційні санкції, а й спецоперації американців, наприклад, з розкриття та арешту активів путінської еліти на Заході.

Адже ні для кого не секрет, що у путінської верхівки "рильце в пушку". Просто в силу певних геополітичних обставин їх не чіпають. Але не виключено, що за ними стануть приходити все частіше і частіше…

Отже, це була зустріч людей, у яких абсолютно різні цілі і уявлення про те, що відбувається. Байден виступав в ролі психотерапевта або суворого вчителя, який спробував напоумити хулігана і дав йому випробувальний термін, попередивши про неприємні наслідки, якщо той не виправиться. Путін же сприймав цю зустріч як "стрілку" між "паханами" або "злодіями в законі". Для нього звична така логіка, адже він і сам з цього середовища бандитського Петербурга 90-х років. Путін сприймав зустріч так: "всесвітній пахан" його викликав на "стрілку", на якій йому було потрібно продемонструвати свою крутизну і силу. От він і намагався хорохоритися, демонструвати, що йому нічого нестрашно, і що сам він крутий. В результаті, звичайно ж, Путін і Байден один одного не зрозуміли.

Тож надії Байдена на те, що вдасться перевиховати хулігана, марні. Хуліган невиправний.

Ігор Ейдман, соціолог, публіцист, автор книги "Система Путіна", спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти