Втрати величезні: як Путін втрачає своїх окупантів

24 серпня 2024, 06:10
858
На 19 серпня 2024 року в нашій базі 66574 людини, за якими є повні відомості, і понад 450 імен, де є якісь розбіжності.
Втрати величезні: як Путін втрачає своїх окупантів
Путін і війська РФ / Колаж: Главред, фото: сайт Кремля, Міноборони РФ, wikimedia.org

Група "Інформаційний спротив" продовжує збирати дані про російських солдатів, яких у самій Росії визнали вбитими або публічно поховали.

Станом на 19 серпня 2024 року в нашій базі 66574 людини, щодо яких є повні відомості, і понад 450 імен, де є якісь розбіжності.

За тиждень кількість визнаних у РФ втрат зросла на 1056 одиниць. Кількість порівняно свіжих втрат убитими, які визнають у РФ, становить близько 120 на день.

відео дня

Російський проєкт "Медіазона" і російська служба ВВС із 2 серпня дані не оновили, у них у списку 61831 особа.

Не втомлююся повторювати, що це МІНІМАЛЬНІ втрати вбитими. Вони не відображають реальної чисельності (яка вища в рази), але дозволяють вловлювати деякі тенденції.

З помітного за тиждень.

1. точковий огляд кладовищ у регіонах РФ підтверджує, що масштаби прихованих втрат ще належить встановити. Наприклад, частковий огляд одного - Морського - кладовища у Владивостоці призвів до збільшення чисельності зафіксованих втрат у Приморському краї на 8%.

У Владивостоці три основних цвинтарі, також убитих в Україні окупантів ховають в Уссурійську, в селищі Гальонки та інших точках. Щодо Уссурійська у нас частково дані є - зафіксовано 62 поховання. А по тих же Гальонках - ні. А місце цікаве.

Як і безліч інших поселень у Примор'ї, Гальонки засновані в 1892 р. переселенцями з України (з Конотопського повіту). 40 років тому там було відкрито Східний центр дальнього космічного зв'язку, де розташований найбільший повноповоротний радіотелескоп у РФ (більший тільки в окупованому Криму). Загалом, треба буде розібратися.

Видно динаміку участі підрозділів із регіону в бойових діях. Так, у червні в Приморський край активно йшли труни, у липні було затишшя, зафіксовані втрати знизилися втричі, у серпні все повернулося на попередній рівень, тобто, поповнилися і відновили м'ясні штурми.

Втрати з Примор'я значною мірою - це 155 бригада морської піхоти. Яка закопала в Україні вже три своїх склади.

Уточнення з кладовищ збільшило цифри втрат в Орловській області на 14%, у Томській - 9% тощо.

Варто підкреслити, що оглянуті місця - у вільному доступі. А є безліч місць, куди доступу немає або він ускладнений. Особливо в провінції.

2. Побіжний аналіз даних про втрати свідчить, що усереднена тривалість життя найманця в росармії - до двох місяців. Зараз потоком ідуть повідомлення на кшталт "підписав контракт у червні - убитий у липні". Чітко підтверджуються гіпотези про купівлю багатими регіонами найманців менш заможних. З цікавих попався найманець із Бєлгорода: продався дорожче - уклав контракт у Москві, повернувся в Бєлгородську область, два місяці заготовляв деревину. У травні вирушив у Харківську область наступати з боку Куп'янська. Де і закінчив своє існування.

3. Розрив у втратах між регіонами продовжує наростати. У Бєлгороді за тиждень визнали 11 убитих. Це стільки ж, скільки сумарно (!) у Дагестані, Чечні, Інгушетії та Карачаєво-Черкесії. У Москві - 6. Москва і Кавказ воюють переважно в тіктоці. Помирають інші.

Лідери в абсолютних цифрах:

- Краснодарський край - 3021

- Башкортостан - 2648

- Татарстан - 2408

- Свердловська область - 2316

- Пермський край - 2038

- Челябінська область - 1973

- Самарська область - 1681

- Московська область - 1578

- Іркутська область - 1560

- Саратовська область - 1531

Хто такий Олексій Копитько

Радник міністра оборони, блогер, журналіст. Проживає у Харкові. Активно коментує в соцмережах події, що відбуваються в країні і світі. Працював координатором проєкту "Флот-2017". До цього обіймав посаду заступника голови правління Українського центру розвитку музейної справи.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти