Втрати Росії в жовтні і чи будуть рекорди?

17 жовтня 2023, 06:10
Така кількість втрат ОБТ обумовлена тим, що росіяни відновили нераціональні наступальні дії.
ЗСУ, війська РФ
ЗСУ та війська РФ / Колаж: Главред, фото: 4-а ОТБр, Міноборони РФ

Перша половина жовтня завершилася. І з такої нагоди доречно провести попередній огляд втрат російської техніки в Україні.

Відразу зазначу, що у мене є скепсис щодо того, що в цьому місяці буде зафіксований новий рекорд знищеної російської техніки, але ось те, що буде чимало других і третіх результатів - так.

І відразу хотілося б звернути увагу на показник знищених за першу половину жовтня російських танків - 263.

відео дня

Така кількість втрат ОБТ обумовлено тим, що росіяни відновили нераціональні наступальні дії, а танків в їх підрозділах приблизно стільки ж, скільки і ББМ, хоча останніх повинно бути в 3 і більше разів більше. Такий дисбаланс викликаний дефіцитом ББМ у військах через відсутність технічної і технологічної можливості ВПК Росії своєчасно компенсувати втрати цього типу техніки.

Саме з цієї причини, застосування танків в першому ешелоні в наступі, не за їх основним функціоналом, а як затички не хапають ББМ, в першій половині жовтня ОБТ було знищено найбільшу кількість з листопада 2022 року. А це тільки половина місяця...

Відповідно ББМ так само демонструють зростання втрат - 394. Можна говорити про те, що аналогічно і танкам з листопада 2022 року було знищено найбільшу кількість (за винятком серпня 2023 - 408, але то таке.)

Артилерія. Цього місяця навряд чи по артилерії буде рекорд, через зменшення інтенсивності застосування її російськими військами і як наслідок, обмеження можливостей контрбатарейної боротьби. Але, тим не менш, другий результат більш ніж гарантований.

Автотранспорт. Показник знищеного автотранспорту за першу половину жовтня - 388. Навряд чи за місяць буде рекорд, але другий чи третій результат за весь період повномасштабної війни - так.

Всі ці цифри говорять не тільки про те, що інтенсивність бойових дій як і раніше зберігається на дуже високому рівні, але і про те, що зниження якості техніки, що поставляється в рів, а так само її кількість, що створює штатний дисбаланс, що не дозволяє виконувати бойові завдання згідно функціоналу, призводить до збереження втрат на досить високому, виснажливому рівні.

Слава нації!

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти