Чи піде Росія взимку в атаку

29 серпня 2023, 08:49
Ця війна триватиме, але приблизно в тому ж дусі, що і зараз.
Чи піде Росія взимку в атаку
Українські військові. Ілюстрація / колаж: Главред, фото: 33-та окрема механізована бригада, 35-та ОБрМП

Те, що людей Кремль буде

затягувати на фронт, відправляти на фронт, це очевидно. Тому що Путін буде продовжувати війну, йому потрібно "гарматне м'ясо". Можна це називати мобілізацією, можна це називати призовом, але насправді це не має вже жодного значення.

Тут важливо інше - те, що кількість людей, яких режим може одночасно відправляти на фронт, обмежена. Причому не бажанням Путіна і не кількістю мобілізаційного резерву, тобто не кількістю населення в Росії, а можливостями. Є досить обмежена кількість офіцерів, яких можна направляти. Тому що якщо просто так направити мільйон не навчених людей на фронт, то вони будуть вже навіть не "гарматним м'ясом". Це буде такий "гарматний фарш", приготовлений для отруєння української землі.

відео дня

Тобто є певні інфраструктурні обмеження, пов'язані з обмундируванням, озброєнням, розміщенням, злагодженням. Там обмежена кількість полігонів, казарм, і просто так взяти, не знаю, 10 мільйонів або навіть мільйон осіб і відправити на фронт, то для цього немає можливості.

Якщо говорити про разову мобілізацію, то це якраз ті самі 250-300 тисяч осіб, які були мобілізовані під час часткової мобілізації восени минулого року. Такі можливості є. А ось для тотальної мобілізації, про яку говорять ура-патріоти, можливостей у російського режиму не існує. Тому мобілізація буде, але вона буде приблизно в цих межах.

(...)

Жодних масштабних дій взимку і восени не буде. Просто тому, що той потенціал російської армії, який існує на сьогоднішній момент, достатній для того, щоб вести війну, перш за все, оборонну, тобто захищати ті окуповані території, які вже захоплені. Потенціалу на те, щоб захоплювати нові території, у путінської окупаційної армії немає. Тому ця війна триватиме, але приблизно в тому ж дусі, що і зараз.

Але для того, щоб її продовжувати, необхідна мобілізація, тому що на фронті люди гинуть і на сьогоднішній момент кількість втрат у російської окупаційної армії досить велика. І для того, щоб просто продовжувати цю війну, необхідно поповнювати склад цієї окупаційної армії. Рівно для цього і буде проводитися мобілізація.

Ігор Яковенко, спеціально для Главреда

Хто такий Ігор Яковенко

Ігор Олександрович Яковенко (нар. 13 березня 1951, Москва) – російський журналіст, соціолог, педагог і громадський діяч. Колишній секретар Спілки журналістів Росії, колишній депутат Державної Думи. Генеральний директор Національної тиражної служби. Голова профспілки журналістів "Журналістська Солідарність", пише Вікіпедія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти