Ганьба Німеччини і Франції: чому Берлін і Париж жалюгідні та перелякані через війну в Україні

11 травня 2022, 18:02
Смерті українців є символом бездіяльності Німеччини й Франції та їхньої неспроможності запобігти трагедії в Європі.
Саме Німеччина і Франція зростили нового Гітлера в особі Путіна
Франція та Німеччина роблять Євросоюз заручником своїх страхів перед Росією і Путіним / Reuters

Товариш Сі, який проявляє сильну активність саме після параду на Червоній площі, змушує Макрона і Шольца, мабуть, труситися від страху і заявляти нову порцію дивовижної херні.

Китайські гроші в економіках цих країн, схоже, відіграють величезну роль, а лояльність Німеччини та Франції, очевидно, має свою ціну. Інакше китайський вождь не телефонував би їм, а телефонував би прямо в Україну.

Поважати територіальну цілісність – цього замало. Потрібно забезпечити її.

відео дня

Розповідати про точки неповернення хіба не запізно? Масові вбивства, тортури, зґвалтування цивільних українців, у тому числі дітей, уже провели цю межу.

Розрахунок залякати Францію та Німеччину зрозумілий. Корумповані та нездатні забезпечити європейську безпеку країни лякають власні народи картинками російської пропаганди про наслідки ядерних ударів по столицях своїх держав. Зауважте, вони не публікують графіку про те, якими будуть наслідки завдання ударів по Москві або бункерах Путіна – вони транслюють паралізуючий та безальтернативний страх для своїх громадян.

При цьому рецепт протидії страху простий – мобілізація та вчення у своїх країнах, максимальна допомога Україні зброєю та відмова від усіх економічних відносин із Росією. Вважаєте, що є небезпека – готуйтеся до оборони публічно.

На вас нападають і вам загрожують знищенням – не треба недооцінювати це.

Чому ви робите Євросоюз заручниками своїх страхів?

Утихомирювати нового Гітлера не потрібно – вже досить, готуйтеся діяти. Забудьте про вигоди та дискомфорти. Бо більше не можна керуватися фінансовими балансами.

читайте такожПеремога України у війні з Росією визначена: чому заметушилася і чого боїться Німеччина

Дійте, поки є час, який для вас оплачують своєю кров'ю бійці українських Збройних сил та мирні українці з дітьми. Їхні смерті є символами вашої бездіяльності та неспроможності запобігти трагедії в Європі.

Прямо з "Азовсталі" до вас звертаються офіційно бійці, які тримають оборону в повній блокаді і прямо кажуть – припиніть негайно закупівлю газу в Росії. Кожна ваша копійка, сплачена за російський газ – це нові смерті українців.

Кожен день.

Що ви робите? Слухаєте Китай, думаєте про товарообіг та всерйоз обговорюєте питання про те, як потрібно ставитися до Росії після завершення війни?

А що ви зробили, аби ця війна завершилась, якщо ви не здатні навіть негайно відмовитися від російської нафти і газу. Негайно.

Що ви зробили, аби російські війська негайно вийшли з усієї території України? Зателефонували Путіну і надіслали йому ще 60 мільярдів євро?

Ваша неспроможність жити без Росії, фашистський режим якої ви особисто зростили, є ганебною.

читайте такожПутін узяв курс на вимотування України в довгій кривавій війні, Захід – на військовий розгром Путіна

Не треба більше вести переговори про Україну з Китаєм або Росією. Якщо їм є шо запропонувати Україні – нехай телефонують в Україну.

Не треба нам більше розповідати про складнощі – у нас своїх вистачає.

І не треба нам махати вступом до Євросоюзу через десятки років, як морквиною перед носом віслюка – запхайте в цьому разі собі цю морквину, якщо вам хочеться ще погратись на почуттях і долях українців.

Микола Фельдман, журналіст

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти