Правильне економічне бронювання

16 червня 2024, 20:32
313
Наприклад, відстрочка від мобілізації складає 20 тис грн в місяць. Поки її купляєш - не мобілізуєшся. І не треба це прив'язувати до податків.
Правильне економічне бронювання
Ті хто має гроші і не хоче воювати - вирішують це через корупцію / Колаж: Главред, фото: 38 окрема бригада морської піхоти, 22 окрема механізована бригада

Дискусії про економічне бронювання викликають багато обурення. Дійсно, виходить, що воювати мають бідні. Хоча тисячі заможних українців пішли ще добровольцями. Ключове питання: що вирішує економічне бронювання?

Всі сфокусувались на питанні робочих місць в економіці. Тому моделі бронювання вигадуються у зв'язку зі сплатою податків. Але є ще один аспект, який необхідно вирішити - корупція в ТЦК. На днях виявилось, що герой відео з Одеси попався на хабарі. Тому він фактично займався рекетом, а не мобілізацією.

відео дня

Сьогодні хабарі в ТЦК оцінюються в 5-10 тисяч доларів. На мою думку, єдиний спосіб перемогти ці хабарі і направити кошти в бюджет - це дати можливість офіційно купівлі відстрочки.

Наприклад, відстрочка від мобілізації складає 20 тис грн в місяць. Поки її купляєш - не мобілізуєшся. І не треба це прив'язувати до податків. Продала людина квартиру, взяла кредит, чи в борг - не важливо звідки кошти. Аналогічно бізнес (крім стратегічних) - поки сплачує в місяць 20 к за працівника, його не мобілізують.

Так виглядає ніби знову багаті не будуть воювати. Але ті хто має гроші і не хоче воювати - вирішують це через корупцію. І від цього програємо ми всі, бо кошти не йдуть в бюджет. А так не буде смисла давати хабарі. Сплатив офіційно і працюй. Тому краще одне правило для всіх чим купа складних для різних ситуацій і категорій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти